Işkur kredi veriyor mu?

İçindekiler:

  1. Işkur kredi veriyor mu?
  2. Engelli hibe kredi nasıl alınır?
  3. Engelli hibe desteğine kimler başvurabilir?
  4. Engelli girişimciliği nedir?
  5. Engelli hibe başvurusu nasıl yapılır?

Işkur kredi veriyor mu?

İŞKUR yeni girişimci sertifikası sahibi olanlara onaylı projelerine istinaden 44 bin TL kadar hibe olanakları sağlamaktadır. Yine aynı şekilde KOSGEB de 60.000 bin TL den başlayıp 370.000 TL kadar girişimcilere hibe kredisi vermektedir.

Engelli hibe kredi nasıl alınır?

İŞKUR engelli hibe desteklerinden yararlanmak isteyen bireylerin en az %40 oranında engellerinin olması gerekmektedir. Engelli bireylerin kendi işlerini kurması ve istihdamlarını sağlaması amaçlanmaktadır. İŞKUR'un Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri aracılığı ile başvuru yapılabilmektedir.

Engelli hibe desteğine kimler başvurabilir?

Aranılan şartlar Bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi nedeniyle işgücü kaybının en az % 40 olduğu “Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları” ile belgelenen kişiler mevzuatımızda engelli olarak kabul edilmektedir.

Engelli girişimciliği nedir?

İŞKUR tarafından verilen bu desteğin amacı; engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına, engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmelerine ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak olarak belirlenmiştir.

Engelli hibe başvurusu nasıl yapılır?

Engelli hibe desteğine başvurmak için İŞKUR'da en az %40 engelli kaydınızın bulunması gerekmektedir. Kaydınız bulunuyorsa T.C kimlik numara ve şifrenizle e-Devlet sistemine giriş yapıp başvuruda bulunabilirsiniz.