Diş telinin mantığı nedir?

İçindekiler:

  1. Diş telinin mantığı nedir?
  2. Diş teli takınca dişler nasıl düzelir?
  3. Braket çıkınca ne yapılmalı?
  4. Ortodontik tedavide dişler nasıl hareket eder?
  5. Braket cikarsa ne olur?
  6. Braket çıkınca ne olur?
  7. Diş teli takınca dişler ayrılır mı?

Diş telinin mantığı nedir?

Diş tellerinin çalışma prensibi ise oldukça basittir: Diş teli, belirli süreler boyunca, belirli kuvvetler altında dişlerimizi diş hekimi tarafından belirlenen yönlere çekerek, dişlerin belirli yönlerde hareket etmesini sağlar.

Diş teli takınca dişler nasıl düzelir?

Dişleriniz tel takıldıktan sonra hepsi gevşer ve sallanmaya başlar. Zamanla teller sayesinde uygulanan doğru kuvvet sayesinde ise tüm dişler doğru şekilde yerine oturmaya başlar.

Braket çıkınca ne yapılmalı?

Yerinden çıkmış veya kopan braketiniz için ortodontistinizi arayıp bilgilendirmeli ve yakın bir tarihe randevu almalısınız. Öncelikle sert yiyeceklerden kaçınmak gereklidir. Buna rağmen azı dişlerine takılı olan band yerinden çıkıp sallanırsa birkaç gün içinde bu bandın yerine takılması gerekir.

Ortodontik tedavide dişler nasıl hareket eder?

Ortodonti tedavisi sırasında dişler uygulanan hafif basınçlar ile çene kemiğinde hareket eder. Ortodontik tedaviye başladığınızda dişlerinizin yüzeyine braketler yapıştırılır. Bu braketlere de hareketi sağlamak için ark teli takılır.

Braket cikarsa ne olur?

Dişten braketin ayrılması, tedaviyi yavaşlatabileceği gibi, diş ağrısına da sebep olabilir. Kopan braket telden ayrılmaz ve takılı kalırsa, yanaklara batabilir. Bu durumda yapılabilecek şey, olabilirse braketi yerinden çıkartmaktır. En arkadaki azı dişlerinin tüpleri koparsa, telin ucu açıkta kalabilir.

Braket çıkınca ne olur?

Braketin kopması korkulacak bir durum değildir. Braket diş yüzeyinden ayrıldıktan sonra yerinden oynar, hastaların dudak ve yanaklarını yara yapabilir. Randevuya gidene kadar hastalar kendilerine verilen ortodontik mumları kullanabilirler ki dudak ve yanaklarda yara olmasın.

Diş teli takınca dişler ayrılır mı?

Kısaca dişlerin tel ile yerlerinin değiştirilmesi diş köklerine ve kemiklere zarar vermez. 2. aşama tedavi olan pekiştirme tedavisi yapılmadığı takdirde dişler eski haline döner.