Tüpler bağlıyken korunmak gerekir mi?

İçindekiler:

  1. Tüpler bağlıyken korunmak gerekir mi?
  2. Kordon bağlatmak kesin çözüm mü?
  3. Bağlanan tüp açılır mı?
  4. Tıkalı tüpler kendiliğinden açılır mı?
  5. Tüplerin bağlanması nasıl yapılır?
  6. Kordon bağlatmak dinen caiz mi?
  7. Kordonlar tekrar açılır mı?
  8. Tüpler tıkalıysa nasıl hamile kalınır?
  9. Rahim tüpleri kapalı ise ne yapılır?
  10. Kadın rahim tüpleri kapalıysa nasıl açılır?

Tüpler bağlıyken korunmak gerekir mi?

™ Gebelikten korunma garantisi sunan tüplerin bağlanması işlemi ile kadının başka hiç bir yönteme gerek kalmaksızın gebelikten korunması mümkün oluyor.

Kordon bağlatmak kesin çözüm mü?

Tüplerini bağlatan kadınların kararlarından dönmeleri sonucu tekrar normal yollarla hamile kalabilmesi neredeyse imkânsızdır. Ancak tüp bebek yöntemi ile hamile kalınabilir. Kordon bağlatma, yeterli çocuk yaptıklarını düşünen çiftler ve spiral ile doğum kontrolü uygun olmayan kadınlar için ideal bir operasyondur.

Bağlanan tüp açılır mı?

Boşanma sonrasında tekrar evlenildiğinde eğer önceki evlilikte tüpler bağlanmışsa ve yeni evlilikte çocuk isteği olduğunda tüplerin geri açılması istenebilmektedir. Tüplerin geri açılması mümkün müdür? Evet laparoskopik olarak kapalı cerrahi ile veya da açık olarak mikrocerrahi ile tüpler tekrardan geri açılabilir.

Tıkalı tüpler kendiliğinden açılır mı?

Cerrahi olarak bağlanarak kapatılmış tüpler selektif salpingografi ile açılamaz. Aynı şekilde çeşitli enfeksiyonlar veya dış gebeliğe bağlı ağır hasar görerek temelli tıkanmış tüpler selektif salpingografi ile açılamaz.

Tüplerin bağlanması nasıl yapılır?

Tüp ligasyonu bağlanması tüplerle rahim arasında olan bağlantının kesilmesidir. Ameliyat laparoskopik olarak gerçekleştirilir. Eğer bir doğum olmuşsa rahim göbek hizasında olduğu için göbek deliğinden ufak bir kesiyle girilerek tüpler bağlanır. Kişi sezaryen olmuşsa son sezaryen sonrası tüpler bağlanabilir.

Kordon bağlatmak dinen caiz mi?

Tüplerin bağlanması laparoskopik (kapalı ameliyatla) işlemle yapılabileceği gibi sezaryen sırasında da yapılabilmektedir. Ancak bu metod devamlı bir kısırlığa yol açtığından ve fıtrata (yaradılışa) müdahale olduğundan annenin hayatı ve sağlığı söz konusu olmadan yapılması caiz değildir.

Kordonlar tekrar açılır mı?

Tüplerin geri açılması mümkün müdür? Evet laparoskopik olarak kapalı cerrahi ile veya da açık olarak mikrocerrahi ile tüpler tekrardan geri açılabilir.

Tüpler tıkalıysa nasıl hamile kalınır?

Olgunlaşan yumurtalar çatlayarak yumurtalıktan çıkar ve rahim tüpleri sayesinde spermlerle buluşur. İnce olan bu rahim tüplerinin tıkalı olması halinde sperm ve yumurta buluşamaz. Bu durumda da doğal yollarla hamile kalmak imkânsızdır.

Rahim tüpleri kapalı ise ne yapılır?

Tüp tıkanıklığı Tüplerden birisi açık, birisi tıkalı ise kendiliğinden gebelik şansı görece düşüktür. Tüplerinin ikisi de temelli tıkalı olanlarda gebe kalmak ancak tüp bebek tedavisi ile mümkün olabilir. Tüplerin tıkalı olup olmadığını anlamak için yapılacak öncelikli inceleme rahim filmi (HSG) çektirmektir.

Kadın rahim tüpleri kapalıysa nasıl açılır?

Selektif salpingografi yönteminde, tıpkı anjiyo yapar gibi ince yumuşak bir kateter vajinadan kapalı olan tüpün ağzına ilerletilir ve inceleme sıvısı doğrudan doğruya tüpün içine fışkırtılır. Tüp açılsa da açılmasa da bu işlem ağrısızdır. Genellikle sadece 1-2 dakika sürer. Rahim filminden farklı bir riski yoktur.