Erasmus kimler başvurabilir?

İçindekiler:

  1. Erasmus kimler başvurabilir?
  2. Yüksek lisans öğrencileri Erasmus yapabilir mi?
  3. Erasmusa giderken devlet para veriyor mu?
  4. Erasmus Nedir ücret?
  5. Erasmus masrafı ne kadar?

Erasmus kimler başvurabilir?

Erasmus'a Kimler Başvurabilir? Başvuran kişinin T.C. vatandaşı veya; Avrupa Birliği veya Avrupa Ekonomik Alanı üyesi ülkelerin vatandaşlarından veya Avrupa Birliği üyeliğine aday ülke vatandaşı olması gerekir. Akademik not ortalamasının en az 2,5/4 ya da 75/100 olması gerekmektedir.

Yüksek lisans öğrencileri Erasmus yapabilir mi?

Hayır, her öğrenci ve personel ancak kendi öğrencisi veya personeli olduğu yükseköğretim kurumu vasıtasıyla Erasmus hareketlilik faaliyetlerine katılabilir.

Erasmusa giderken devlet para veriyor mu?

Erasmus'ta yol hibesi var mı? Evet, öğrencilere gidecekleri mesafe ile orantılı olarak yol parası hibesi de verilmektedir.

Erasmus Nedir ücret?

Programa katılan öğrenciler her ay, ülkeye göre 300, 400, 5 Euro olarak değişen Erasmus hibesi alıyor. Erasmus öğrencileri, bütün prosedürleri tamamladıktan sonra yurtdışına çıkmadan önce almaları gereken hibenin %70'ini almaktadırlar. Geriye kalan %30'luk kısmını ise döndükten sonra almaktadır.

Erasmus masrafı ne kadar?

Son verilere göre, Türkiye'den Avrupa'ya giden öğrencilere İngiltere, Fransa, Almanya, Danimarka, İtalya gibi Batı Avrupa ülkeleri için verilen miktar aylık 500 euro. Romanya, Polonya, Çekya gibi Doğu Avrupa ülkeleri için bu tutar 300 euro.