Basit kemik kisti kendiliğinden geçer mi?

İçindekiler:

  1. Basit kemik kisti kendiliğinden geçer mi?
  2. Basit kemik kisti nasıl geçer?
  3. Anevrizmal kemik kisti nedir?
  4. Diz kapağında kist neden olur?

Basit kemik kisti kendiliğinden geçer mi?

Kemik kisti, kemiklerin içerisinde oluşan, kemik dokusu veya gerçek kemiğe dönüşememiş içi sıvı dolu bölgelerdir. Kemiklerin içerisinde oluşan kistler, çoğu zaman herhangi bir tedavi gerektirmez ve kendiliğinden kaybolur.

Basit kemik kisti nasıl geçer?

Tedavi genelde anestezi altında yapılır. Basit kemik kistlerinin içine bir iğne ile girilerek kist sıvısı boşatılır. Kist sıvısının sarımsı berrak olması tanıyı kuvvetledirir. Daha sonra kist içine radyoopak madde enjekte edilerek basit kemik kistinin tek odalı olduğu ve tüm kiste ulaşılabildiği doğrulanır.

Anevrizmal kemik kisti nedir?

Anevrizmal kemik kisti, kemikte genişleme veya büyüme eğilimi gösteren iyi huylu, kan dolu bir lezyondur. Kist olarak adlandırılırken, ince bir kemik duvarı ile çevrili gerçek bir iyi huylu kemik tümörüdür.

Diz kapağında kist neden olur?

Baker kisti hastalıkları genellikle kıkırdak yırtıkları ve diz eklemi iltihapları nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Bu komplikasyonlar nedeniyle eklemlerin çok fazla sürtünme olmadan yumuşak hareketler gerçekleştirmesini sağlayan kayganlaştırıcı sinovyal sıvı birikmekte ve Baker kistini oluşturmaktadır.