Fazla kilo sorunu için hangi doktora gidilir?

İçindekiler:

  1. Fazla kilo sorunu için hangi doktora gidilir?
  2. Iştahsızlık halsizlik ve kilo kaybı için hangi doktora gidilir?
  3. Kilo çocuğun hangi doktora gidilir?
  4. Kilo vermek için hangi bölüme gidilir?
  5. Kilo alamayanlar hangi testleri yaptırmalı?
  6. Zayıflama hangi hastalığın belirtisidir?
  7. Halsizlik için hangi doktora gidilir?
  8. Kemik gelişimi için hangi bölüme gidilmeli?
  9. Göbek eritmek için hangi doktora gidilir?
  10. Kilo almak için hangi testler yapılır?

Fazla kilo sorunu için hangi doktora gidilir?

Bu durumda hastanelerin Endokrolojiye veya İç Hastalıkları uzmanına gidilmesi gerekir. Bağırsaklarda oluşan parazitler kilo almanın önüne geçeceği için kişilerde kilo alımı durur. Böyle durumlarda ise Gastro Entroloji veya Dahiliye uzmanına gidilmesi gerekir.

Iştahsızlık halsizlik ve kilo kaybı için hangi doktora gidilir?

İştahsızlık ile ilgili problemleri olanların hastanelerin Gastroenteroloji veya Dahiliye polikliniklerine başvurması gereklidir.

Kilo çocuğun hangi doktora gidilir?

Bu nedenle obez olan her çocuğun mutlaka bir çocuk hormon hastalıkları uzmanı tarafından değerlendirilmesi gerekir.

Kilo vermek için hangi bölüme gidilir?

Sağlıklı Kilo Alma Fazla kiloların yanı sıra aşırı zayıf olma durumlarında da mutlaka bir beslenme ve diyetetik uzmanının yardımına başvurulmalıdır.

Kilo alamayanlar hangi testleri yaptırmalı?

Ender Saraç ile Sağlıklı Günler'de kilo almakta zorlanan kişilerin yapması gereken tahliler listelendi. Tiroid, kan sayımı, karaciğer, vitaminler, idrar tahlili, tam kan sayımı, kanser taraması, aids, hepatit... testlerini öneren Dr. Ender Saraç kilo almanın önündeki nedenleri sıraladı.

Zayıflama hangi hastalığın belirtisidir?

Kilo kaybının en önemli nedenleri arasında ilk akla gelen rahatsızlık kanser hastalığıdır. Hipertiroidi, şeker hastalığı, kalp yetmezliği, kronik obstrüktif akciğer hastalığı, kronik böbrek yetmezliği, böbrek üstü bezinin yetersiz çalışması ise diğer kilo kaybındaki faktörlerdendir.

Halsizlik için hangi doktora gidilir?

Anemi; halsizlik, yorgunluk, çabuk yorulma, çarpıntı, nefes darlığı, göğüs ağrısı vb. problemler yaşıyorsanız hematoloji bölümüne görünmeniz de fayda var. Hematoloji bölümün daha bilinmeyen birçok hastalıkla yakından ilgileniyor.

Kemik gelişimi için hangi bölüme gidilmeli?

Genel olarak kemik ağrısı için ortopedi bölümü bakar. Doktorunuz gerekli incelemeyi ve tahlilleri yaptıktan sonra bunun başka bir hastalığın belirtisi olması durumunda ilgili doktora sizi yönlendirecektir.

Göbek eritmek için hangi doktora gidilir?

Karın şişliği özellikle süreklilik arz ettiğinde dikkate alınması gereken bir durumdur. Bu tür şikayeti olanların hastanelerin Genel Cerrahi veya Gastroenteroloji polikliniklerine başvurması gereklidir.

Kilo almak için hangi testler yapılır?

Ender Saraç ile Sağlıklı Günler 31. Bölümünde; Dr. Ender Saraç ile Sağlıklı Günler'de kilo almakta zorlanan kişilerin yapması gereken tahliler listelendi. Tiroid, kan sayımı, karaciğer, vitaminler, idrar tahlili, tam kan sayımı, kanser taraması, aids, hepatit...