KKTC'de yaşamak için ne gerekli?

İçindekiler:

  1. KKTC'de yaşamak için ne gerekli?
  2. Kıbrıs'ta çalışmak için ne gerekli?
  3. Kıbrıs'ta Türkler ev alabilir mi?
  4. Kıbrıs'ta çalışmak için hangi pasaport gerekli?
  5. Kıbrıs'ta Türkler çalışabilir mi?
  6. TC vatandaşları Kıbrıs'tan ev alabilir mi?
  7. Eşdeğer koçanlı ev alınır mi?
  8. Türk vatandaşı Kuzey Kıbrıs'ta ne kadar kalabilir?
  9. Kıbrıs'ta oturma izni var mı?

KKTC'de yaşamak için ne gerekli?

Kıbrıs'a yerleşmek ve yaşamak için ne gerekli? Kıbrıs'a yerleşmek için özellikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları daha kolay şartlara sahiptir. Sadece herhangi bir şirkette çalışma izni ile veya taşınmaz mal yani ev alarak oturma izni ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine yerleşebilirsiniz.

Kıbrıs'ta çalışmak için ne gerekli?

Kuzey Kıbrıs'ta uzun süreli ikamet ederek burada çalışma izni almak isteyen Türk vatandaşının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gelmeden önce gerekli izinleri alması gerekir. Bunun için işveren KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvurarak işçi adına ''çalışma ön izni'' başvurusu yapmalıdır.

Kıbrıs'ta Türkler ev alabilir mi?

Türk vatandaşı olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden ev aldığınızda, 1 yıllık oturma iznini alabiliyorsunuz. 3 yılı doldurduktan sonra ise süresiz ikamet izni için başvurabilirsiniz. Tapu devriyle beraber ilk 3 yıl boyunca her yıl oturma izninizi yenilemeniz gerekiyor.

Kıbrıs'ta çalışmak için hangi pasaport gerekli?

Çalışma İzni Vizesi; KKTC'ye Yabancıların Çalışma İzinleri Yasası kurallarına göre ön izin ile gelen kişilere 30 gün süreli olarak verilir. Ülkede elçilik, konsolosluk veya başka temsilciliği olmayan ülke yurttaşlarına çalışma izni vizesi verilebilmesi için en az 2 yıl geçerli pasaport ile giriş yapılmasına bağlıdır.

Kıbrıs'ta Türkler çalışabilir mi?

KKTC yasaları gereği, KKTC vatandaşı olmayan kişilerin ülkemizde çalışarak burada yaşayabilmeleri için, gerekli olan yasal izinleri almaları zorunludur. ... Ülkeye giriş izni/ön izin alındıktan sonra kişinin ülkeye gelmesi ile birlikte, en geç 1 (bir) ay içerisinde tamamlanması şartı ile “çalışma izni” alınması zorunludur.

TC vatandaşları Kıbrıs'tan ev alabilir mi?

KKTC Türkiye'den bağımsız bir devlet olduğu için Türkiye vatandaşları adada yabancı statüsünde görülüyor. Kıbrıslı olmayan kişilerin 1 adet gayrimenkul satın alma hakkı var. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tabi olduğu koşullar Avrupa Birliği vatandaşlarından, ya da başka ülkelerin vatandaşlarından farkı değil.

Eşdeğer koçanlı ev alınır mi?

Doğal olarak eşdeğer koçanlı ev alınır mı sorusu da bunlar biri. Eşdeğer koçan, Güney'deki gayrimenkullere karşılık olarak KKTC devleti tarafından verilen bir tapudur. ... Aklınızda herhangi bir soruya yer bırakmadan, Kuzey Kıbrıs'ta eşdeğer koçanlı bir ev, villa, daire, yazlık, dükkan veya arsa satın alabilirsiniz.

Türk vatandaşı Kuzey Kıbrıs'ta ne kadar kalabilir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine Gitmek İçin Gerekli Evraklar KKTC'ye seyahate etmeyi planlayan Türk vatandaşlarının Kuzey Kıbrıs'ta kalabilme süresi 3 ay yani 90 gündür. 90 günü aşan bir seyahat planı yapan Türk Vatandaşlarının Umuma mahsus (Bordo) Pasaporta sahip ise pasaport tarihlerinin seyahat bitim tarihinden ...

Kıbrıs'ta oturma izni var mı?

Kıbrıs'ta geçici oturma izni, en fazla 12 ay olacak şekilde veriliyor. Eğer gerekli şartlar sağlanmışsa 1 yıl süreyle uzatılabiliyor. Geçici oturma iznine sahip olanlar Kıbrıs'ta çalışma iznine de sahip olabiliyor. Üst üste 5 yıl süreyle oturma izni alanlar, daimi oturma iznine başvurabiliyor.