Turbo yağ kaçırıyor ne olur?

İçindekiler:

  1. Turbo yağ kaçırıyor ne olur?
  2. Turbo yağsız kalırsa ne olur?
  3. Turbo nasil Yaglanir?
  4. Turbo arızaları nelerdir?
  5. Turbo motora neden yağ basar?
  6. Turbo neden yağ basar?
  7. Turbo parçaları nelerdir?
  8. Turbonun yağ yakması nasıl anlaşılır?
  9. Turbo dizel araba neden beyaz duman atar?
  10. Dizel motorun ömrü nasıl uzatılır?
  11. Egzozdan neden yağ gelir?
  12. Turbo gücünü nereden alır?
  13. Turbo kaç parçadan oluşur?
  14. Turbo arızası çekişi etkiler mi?
  15. Turbo motora yağ basarsa ne olur?

Turbo yağ kaçırıyor ne olur?

Turbo yağ kaçağı motora çok zarar vermez. Fakat yağ kaçağı siz yolda ilerlerken birden bire artmasıyla silindire giren yüksek miktar yağ yanmaya başlar ve silindir kapağı, gömlek, piston başı gibi parçalardan en az birisini eritir.

Turbo yağsız kalırsa ne olur?

Aşırı sıcak bir ortamda dönen turbo mili yağsız kaldığı taktirde arıza oluşumuna sebep teşkil etmektedir. Milin yataklara sürterek aşınmaması için yağın eksik edilmemesi gereklidir. ... Sonuç olarak da, motorun yağ yakması sonucu egzozdan beyaz dumanların çıkmasına sebep olur.

Turbo nasil Yaglanir?

Turbo sisteminin kendine özgü bir yağlama sistemi yoktur ve motor içerisine konulan yağ ile yağlanırlar. Ortalama bir motor 6000-7000 devir/dakika hıza çıkabilirken turbo sistemi içerisindeki türbin ve kompresör 150.000 devir/dakika üstü hızlara çıkabilir.

Turbo arızaları nelerdir?

Aracınızın performansı eskisi gibi değilse, yakıt tüketimi eskisine oranla fazla ise, egzozunda duman varsa, rampaları çıkmakta zorlanıyorsa Turbo arızasından şüphelenmeniz gerekir. ... Turbolar egzozdan çıkan gazla çalıştığı için yüksek sıcaklığa maruz kalırlar.

Turbo motora neden yağ basar?

Blok içinde aşırı gaz kaçağı nedeni ile (segmanlardan bloğa geçen gaz) veya blok havalandırma sisteminde tıkanıklık olması durumunda aşırı basınç oluşmaya başlar. Bu basınç turbo yağ dönüş yollarına ulaşacaktır. Bu da yağ dönüşünün tıkanmasına ve yine yağın türbin veya kompresör tarafına kaçmasına sebebiyet verecektir.

Turbo neden yağ basar?

Blok içinde aşırı gaz kaçağı nedeni ile (segmanlardan bloğa geçen gaz) veya blok havalandırma sisteminde tıkanıklık olması durumunda aşırı basınç oluşmaya başlar. Bu basınç turbo yağ dönüş yollarına ulaşacaktır. Bu da yağ dönüşünün tıkanmasına ve yine yağın türbin veya kompresör tarafına kaçmasına sebebiyet verecektir.

Turbo parçaları nelerdir?

Turboşarjın Yapısı ve Parçaları Turboşarj, türbin, yatak kutusu ve kompresör olmak üzere üç kısımdan meydana gelir. Yatak kutusunun bir yanında kompresör, diğer yanında türbin vardır. Türbin ve kompresör çarkı aynı mile bağlıdır.

Turbonun yağ yakması nasıl anlaşılır?

Turbo'nun Motora Yağ Vermesi Nasıl Anlaşılır? Öncelikle yağ yakan dizel motorlarda egzozdan mavi duman çıkar. Eğer bu mavi duman turbo yağ kaçağından kaynaklanırsa özellikle kaçak daha yeniyken turbonun devreye girdiği ve emme vakumu yüksek değerlere ulaştığında kısa bir süre egzozda mavi duman görülür.

Turbo dizel araba neden beyaz duman atar?

Aracınızın egzozu beyaz duman çıkarıyorsa motorun silindir kapak contasından kaynaklı bir arıza söz konusu olabilir. Contanın yanmış, bozulmuş ya da yanlış takılmış olması ihtimalleri, silindir kapağı ile motor bloğu su kanallarının birleşim yerlerinden su sızıntısı yaşanmasına neden oluyor.

Dizel motorun ömrü nasıl uzatılır?

7 Adımda Arabanızın Motor Ömrünü Uzatmak İster Misin?
  1. Aracınızı susuz bırakmayın. ...
  2. Hava filtrenizi sürekli temiz tutun. ...
  3. Yağ filtrenizi her bakımda değiştirin. ...
  4. İlk çalıştırmada kısa bir süre bekleyin. ...
  5. Uzun yolculuklardan sonra hemen motoru kapatmayın. ...
  6. Bakım aralıklarını aksatmayın.

Egzozdan neden yağ gelir?

İşte detaylar... Egzozdan mavi duman çıkıyorsa bu motorun yağ yaktığı anlamına gelir. Bu durum genellikle pistonların, yağ segmanlarının ve supap lastiklerinin aşınmasından meydana gelmektedir. Turbo araçlarda ise yağ sızmalarından kaynaklanabilmektedir.

Turbo gücünü nereden alır?

Turbo motor sistemi, içten yanmalı olarak çalışan motorlarda aşırı besleme sistemi olarak tanımlanabilir. Turbo motor sistemlerinde; turbo motorundaki türbin, aracın egzoz manifoldundan alınmakta olunan gazların gücü ile çevrilmektedir. Bu şekilde bu türbin hava pompasının çalışmasını sağlamaktadır.

Turbo kaç parçadan oluşur?

Turboşarj temelde 6 ana parçadan oluşur: 1. Egzoz Salyangozu (Turbine Housing): Turbonun egzoz manifolduna bağlı kısmıdır, yüksek sıcaklıklara dayanıklı olup su soğutmalı tipleri de mevcuttur. 2. Gövde (Bearing Housing): Turbonun orta kısmında yer alır ve imal edildiği malzeme egzoz salyangozuna benzer.

Turbo arızası çekişi etkiler mi?

*Arıza lambası yanar (yeni araçlarda), *Aracın çekişi düşer, yakıt sarfiyatı artar, ... Burada oluşabilecek bir hava kaçağı, turbonun bastığı havanın kaçmasına sebep olabilir, çekiş düşer, yakıt artar. En yaygın turbo arızalarından biri, turbo hortumunun patlamasıdır.

Turbo motora yağ basarsa ne olur?

Bu basınç turbo yağ dönüş yollarına ulaşacaktır. Bu da yağ dönüşünün tıkanmasına ve yine yağın türbin veya kompresör tarafına kaçmasına sebebiyet verecektir. Motora gereğinden fazla yağın doldurulması. Eğer fazla yağ kullanılırsa, krankın dönüşü ve yağa çarpmasıyla yağda köpürme oluşur.