Ehliyet sınava giriş belgesi nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Ehliyet sınava giriş belgesi nereden alınır?
  2. Ehliyet Sınavı nereden öğrenilir?
  3. Ehliyet sınavına başka şehirde girilir mi?
  4. E sınava nasıl girilir?
  5. E ehliyet sınavı Nasıl Yapılır?

Ehliyet sınava giriş belgesi nereden alınır?

Sürücü kursları e-sınav giriş belgesini MEB'e onaylatarak size elden teslim etmektedir. Bu belge olmadan e-sınava giremezsiniz. E-Devlet üzerinden giriş belgesi alınmamaktadır. - Ehliyet sınavı giriş belgesini ancak kursunuzdan temin edebilirsiniz.

Ehliyet Sınavı nereden öğrenilir?

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR? Ehliyet yazılı sınav sonuçları, MEB'in http://esinav.meb.gov.tr/ internet adresi üzerinden ilan ediliyor. Adaylar T.C. Kimlik numaralarını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecekler.

Ehliyet sınavına başka şehirde girilir mi?

Direksiyon sınavına gireceğiniz yer sürücü kursunuzun olduğu il ve ilçedir. Örneğin Sivas Merkezde sürücü kursuna giden biri Sivas Merkezdeki direksiyon sınav güzergahında sınava girmek zorundadır. Direksiyon sınavlarında ikemetgah adreslerine göre değil sürücü kursunuzun bulunduğu il, ilçeye göre girilebilmektedir.

E sınava nasıl girilir?

Sınava girebilmeniz için giriş belgenizi kursunuzdan almayı unutmayınız. Sınava girerken yanınıza elektronik cihaz almayınız. Kimlik belgeniz mutlaka yanınızda olsun. Sınavdan en az 15 dakika önce e-sınav merkezinde hazır bulunmanız gerekir.

E ehliyet sınavı Nasıl Yapılır?

e-Sınav, basılı evrak kullanılmaksızın sınav uygulama ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü işlemin elektronik ortamda ve bilgisayarlar aracılığıyla yapıldığı sınavlardır. Sınavlar bilgisayar başında yapılıyor ve özel e-sınav yazılımıyla sorulara ileri geri yapılarak seçeneklere işaretleme usulüyle cevap veriliyor.