Türkiyede hangi lastik kullanılır?

İçindekiler:

  1. Türkiyede hangi lastik kullanılır?
  2. Lastik sert mi yumuşak mı?
  3. Sıcak bölgelerde hangi lastik kullanılır?
  4. 2021 lastik ne zaman çıkar?
  5. Yaz lastik yumuşak mı sert mi?
  6. Run flat lastik iyi mi?
  7. Sıcak iklimde hangi lastik kullanılır?

Türkiyede hangi lastik kullanılır?

Türkiye'de en çok kullanılan lastik markaları:
  • Lassa: ',2.
  • Petlas: $,1.
  • Bridgestone: ,4.
  • Goodyear: ,2.
  • Pirelli: %4,1.
  • Diğer markalar: .

Lastik sert mi yumuşak mı?

Yumuşak lastikler doğal olarak düşük aşınma direncine sahiptir ve kolayca aşınabilir. Diğer taraftan çok iyi bir kavrama performansı gösterirler. Buna karşılık sert lastikler yüksek aşınma direncine sahiptir ve kolayca aşınmazlar. Dolayısıyla daha üzün ömürlüdür ama kavrama performansları düşüktür.

Sıcak bölgelerde hangi lastik kullanılır?

Yaz lastiklerinin kauçuk bileşimi sıcak havalar için tasarlanmıştır. Sıcaklık düştükçe kauçuk sertleşir. Kar veya buz olmasa bile lastik çekiş gücünü kaybeder. Continental dört mevsim lastikleri ise, kış lastiklerine benzer sırt ve kılcal kanallarıyla ılıman kış koşullarına karşı dayanıklıdır.

2021 lastik ne zaman çıkar?

Kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık'ta başlayacak ve 1 Nisan 2021'e kadar devam edecek. Kurala uymayan araçların sürücülerine 776 lira ceza kesilecek.

Yaz lastik yumuşak mı sert mi?

Sert lastikler ve OTR lastikler sert lastiklerde yaygındır. Yol koşullarının kısıtlanmasından dolayı, lastiklerin daha iyi aşınma direnci ve yırtılma direnci olması gerekir, bu nedenle lastiklerin diş sertliği nispeten zordur. Yumuşak lastikler yüksek hızlı, kar, kum ve çamurlu yollar için uygundur.

Run flat lastik iyi mi?

Run flat lastikleri günümüzde patlamaz lastik olarak da duymuşsunuzdur. ... Run Flat lastiklerin özel takviyeli lastik yanakları bulunmaktadır. Lastiğiniz hasara maruz kaldığında, sınırlı bir hızda aracınızı kullanabilirsiniz. Hız limiti 80km/saat'tir ve azami hız 80km kadardır.

Sıcak iklimde hangi lastik kullanılır?

Yaz lastikleri ise sıcak havalarda daha yüksek performans gösterir. Yaz lastikleri sıcak havalarda düzensiz yıpranmaya karşı daha dayanıklıdır. Bu özelliği sayesinde lastiğin kullanım ömrünün uzun olmasını sağlar.