Ön diş çürüğü neden olur?

İçindekiler:

  1. Ön diş çürüğü neden olur?
  2. Ön dişteki çürük nasıl tedavi edilir?
  3. Ön diş dolgu olur mu?
  4. Iki diş arası çürük neden olur?
  5. Çürük dişe ne yapılır?
  6. Ön diş kompozit dolgu ne kadar dayanır?
  7. 3 yüzlü kompozit dolgu ne demek?

Ön diş çürüğü neden olur?

Ağızda bulunan bakterilerden oluşan bakteri plağı, şekerli ve unlu yiyeceklerin ağızda kalan artıklarından asit oluşturabilmektedir. Bu asitler, dişlerin mineral dokusunu çözerek dişin minesinin bozulmasına ve sonuçta da diş çürüğünün başlamasına ve diş hekimlerinin kavite dedikleri oyuklara neden olmaktadırlar.

Ön dişteki çürük nasıl tedavi edilir?

Diş çürüğü başlangıcı tespit edilen hastalarda çürüğün çok erken bir evrede olması halinde florür tedavisi ile diş minesi onarılabilir. Bunun mümkün olmadığı durumlarda diş çürükleri tedavisi için en sık tercih edilen yöntem diş dolgularıdır.

Ön diş dolgu olur mu?

Estetik dolgu nedir? Dişlerde estetik amaçlı yapılan dolgular daha parlak ve daha pırıltılı görünüm elde etmek amacıyla uygulanmaktadır. Hem ön dişlerde, hem de arka dişlerde günümüzde estetik dolgu uygulamaları rahatlıkla yapılabilmektedir. Bunlar dişlerin kendi renginde olan kompozit dolgu uygulamalarıdır.

Iki diş arası çürük neden olur?

Ağızda doğal olarak bulunan bakteriler yediğiniz şekerler ile birleştiğinde asit oluşur. Bu asit, diş minesini demineralize etmeye başlar ve dişin zayıfladığını gösteren beyaz lekelere neden olur. Demineralizasyon diş minesinde geri dönüşü olmayan hasarlara yol açabilir ve ardından diş çürüğü oluşabilir.

Çürük dişe ne yapılır?

Florür takviyesi sıvı, jel, köpük veya vernik formunda olabilir. Bu tedavi, çürük henüz oluşmadan yapıldığında dişi sağlığına kavuşturur. Çürüklerin ilerlemesi halinde ise çürüyen bölge alınarak dişin kalıbına göre dolgular yapılır.

Ön diş kompozit dolgu ne kadar dayanır?

Kompozit dolgular, seramik dolgular kadar güçlü olmasalar da uzun süre güvenle kullanılabilirler. Birçok kompozit dolgunun minimum kullanım süresi 5 yıldır. Ağız ve diş bakımı iyi yapıldığında bu süre 10 yıla kadar çıkabilir.

3 yüzlü kompozit dolgu ne demek?

“Kullanılan dolgular da kendi arasında ayrılır. Biz dolguları, bir yüzlü, iki yüzlü ve üç yüzlü olarak ayırırız. Üç yüzlü dolgu, dişin üç yüzünü birden saran dolgu demektir.