HSK yaz kararnamesi ne zaman açıklanacak?

İçindekiler:

  1. HSK yaz kararnamesi ne zaman açıklanacak?
  2. Hakim ve savcılar nerede yargılanır?
  3. 2021 hakim savcı kararnamesi ne zaman?
  4. Hâkim savcı soruşturmasını kim yapar?
  5. Hakimler hakkında şikayet nereye yapılır?
  6. Yeni HSK üyeleri kimdir?
  7. 2021 HSK kararnamesi ne zaman?
  8. Adliye personeli kime şikayet edilir?
  9. Hâkim soruşturma yapar mı?

HSK yaz kararnamesi ne zaman açıklanacak?

Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesince, Adlî Yargı 2021 yılı Ana Kararnamesinde uygulanacak olan Prensiplere ilişkin çalışmalar tamamlanmış olup, Prensipler Ek-1'de açıklanmıştır. Bu kapsamda kararnamenin Cuma günü ilan edilmesi planlanmıştır.

Hakim ve savcılar nerede yargılanır?

Hakim ve savcılar ile askeri hakim ve savcıların kişisel suçları hakkında soruşturma ve kovuşturma yapma yetkisi, ilgilinin görev yaptığı yerin bağlı olduğu bölge adliye mahkemesinin bulunduğu yerdeki il cumhuriyet başsavcılığı ve aynı yer ağır ceza mahkemesine verildi.

2021 hakim savcı kararnamesi ne zaman?

Hâkimler ve Savcılar Kurulu. Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi tarafından, Adli ve İdari Yargı 2021 Yılı Ana Kararnamelerine ilişkin çalışmalar, 25 Mayıs 2021 tarihi itibarıyla tamamlanarak karara bağlanmıştır.

Hâkim savcı soruşturmasını kim yapar?

Adalet Bakanlığı merkez, bağlı ve ilgili kuruluşlarındaki hâkim ve savcıların kişisel suçları hakkında soruşturma ve kovuşturma Ankara Cumhuriyet Başsavcısı ve ağır ceza mahkemesine aittir.” Hükümlerine yer verilmiştir.

Hakimler hakkında şikayet nereye yapılır?

Öncelikle vatandaşımız, hakim yada savcı hakkında ihbar nereye yapılır ? sorusunu sormaktadır. Bu tip ihbarları vatandaşlarımız, polise, jandarmaya, cumhuriyet savcılıklarına yada adalet bakanlığına yapabilir. Yapılan ihbarlar,kurumlar aracılığı ile Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne iletilir.

Yeni HSK üyeleri kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HSK üyelikleri sona eren Halil Koç ve Mehmet Akif Ekinci ile Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı İbrahim Kolcu ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Yıldırım'ı seçti. Mevcut üyeler Koç ve Ekinci, Erdoğan tarafından yeniden bu göreve getirildi.

2021 HSK kararnamesi ne zaman?

Hâkimler ve Savcılar Kurulu. Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi tarafından, Adli ve İdari Yargı 2021 Yılı Ana Kararnamelerine ilişkin çalışmalar, 25 Mayıs 2021 tarihi itibarıyla tamamlanarak karara bağlanmıştır.

Adliye personeli kime şikayet edilir?

Valilik veya kaymakamlığa ya da mahkemeye yapılan ihbar veya şikayet, ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilir (5271 S. K. m. 158) .

Hâkim soruşturma yapar mı?

Hakim ve savcılar idari görevleri yönünden Adalet Bakanlığına bağlıdırlar. Denetim, inceleme, soruşturma ve kovuşturma: Madde 6 – Hakim ve savcılar hakkında denetim, inceleme, soruşturma ve kovuşturma yapılması bu Kanun hükümlerine tabidir.