Diş teli hangi dişleri düzeltir?

İçindekiler:

  1. Diş teli hangi dişleri düzeltir?
  2. Diş teli süreci nasıl işler?
  3. Diş teli ne kadar sürede düzeltir?
  4. Diş teli Disleri düzeltir mi?
  5. Diş teli varken diş temizliği nasıl yapılır?

Diş teli hangi dişleri düzeltir?

Ortodonti, halk arasında' diş teli takmak 'olarak bilinen bir bilim dalıdır. Ortodonti; çapraşık dişleri düzeltilmesi, diş boşluklarının kapatılması, çeneler ve/veya dişler arasındaki kapanış bozukluklarının düzeltilmesi gibi tedavi şekillerini kapsar.

Diş teli süreci nasıl işler?

Diş tellerinin çalışma prensibi ise oldukça basittir: Diş teli, belirli süreler boyunca, belirli kuvvetler altında dişlerimizi diş hekimi tarafından belirlenen yönlere çekerek, dişlerin belirli yönlerde hareket etmesini sağlar.

Diş teli ne kadar sürede düzeltir?

Yetişkinlerde diş teli tedavisi süreleri 6 ay ile 2 yıl arasında değişebilir. Özellikle yetişkinlerde şeffaf plak tedavisi uygulanıyorsa bu durumda diş yapıları daha erken şekilde tedavi edilmiş olur.

Diş teli Disleri düzeltir mi?

Ark telleri eğri dişlere lastiklerle bağlandıklarında eğrilip eğri dişlerin şeklini alırlar. Fakat esnek oldukları için eski şeklini almaya çalışırlar. Eski şekillerini alırken eğri dişlere lastiklerle bağlı oldukları için dişleride beraberlerinde hareket ettirirler. Böylece ark teli düzeldikçe dişlerde düzelir.

Diş teli varken diş temizliği nasıl yapılır?

Diş ipi ve ara yüz fırçası, mutlaka diş teli taktıran hastalarda kullanılmak zorundadır. Ara yüz fırçası ile diş teli, braketlerin arası ve diş tellerinin aralarına mutlaka ulaşıp araları tartar ve diş taşlarından temizlemek gerekmektedir. Bu sık sık yapıldığında bu bölgelerde diş taşı ve tartar oluşması önlenir.