Top silaj kac kg?

İçindekiler:

  1. Top silaj kac kg?
  2. Silajlık mısır kaç ayda yetişir?
  3. Silajlık Mısır hangi ayda hasat edilir?
  4. Mısır silajı ne zaman yedirilir?
  5. Mısır silajı dekara kaç ton verir?
  6. Olgunlaşan mısır silajı en fazla kaç yıla kadar bekletilebilir?
  7. Silaj hasadı ne zaman yapılır?
  8. Büyükbaş hayvana ne kadar silaj verilir?

Top silaj kac kg?

ü Silaj diğer yemlere göre çok az yer kaplar. 1 m3 'lük silaj yaklaşık 700 kg .a karşılık gelir.

Silajlık mısır kaç ayda yetişir?

Arazisi dar olan üretici 80-90 günde yetişen erkenci silajlık mısırı ekiyor. Temmuz ve ağustos aylarında hasat ettikten sonra bir kez daha ekiyor ikinci ekimini de kasımda hasat ediyor. Arazisi uygun olan üreticilerimiz ya da hayvan sayısı az olan üreticilerimiz ise 100-120 gün arasında yetişen silajlık mısırı ekiyor.

Silajlık Mısır hangi ayda hasat edilir?

Ana ürün olarak silajlık mısır ekilecek olursa Nisan-Mayıs aylarında, ikinci ürün olarak ekim yapılacaksa Haziran-Temmuz ayları uygun tarihlerdir.

Mısır silajı ne zaman yedirilir?

Olgunlaşma süresi için en az 45 gün , en uygun 60 gündür. Bu süreden sonra bir kenarından açılarak yedirilebilir.Olgunlaşmış silaj, yeşilimtırak sarıdan koyu yeşile kadar değişen bir renk alır.

Mısır silajı dekara kaç ton verir?

Özellikle hayvancılıkta kullanılan silajlık mısırda son yıllarda dekar başına kilogram verimi de arttı. Geçen yıl dekar başına yaklaşık 5 ton ürünün alındığı silajlık mısırda rakamın gelişen tarım teknolojileriyle daha da artması bekleniyor.

Olgunlaşan mısır silajı en fazla kaç yıla kadar bekletilebilir?

Olgunlaşan silaj hemen yedirileceği gibi hava almadığı takdirde 2 yıl kadar bekletilebilir. Silaja ilave edilen katkı maddeleri, fermentasyonu geliştirmek, silolama kayıplarını azaltmak, silajları tüketen hayvanların verim performanslarını artırmak amacıyla kullanılan çeşitli özellikteki ürünlerdir.

Silaj hasadı ne zaman yapılır?

Ana ürün olarak silajlık mısır ekilecek olursa Nisan-Mayıs aylarında, ikinci ürün olarak ekim yapılacaksa Haziran-Temmuz ayları uygun tarihlerdir. Sıraya ekimde 2-2.5 kg/da, serpme ekimde 3-4 kg/da tohum atılmalıdır. Silajlık mısırın sıraya ekimi önemlidir.

Büyükbaş hayvana ne kadar silaj verilir?

Silajlar, hayvanların toplam kuru madde ihtiyaçlarının en fazla 1/3”ünü karşılayacak miktarda verilmelidir. Örneğin bir hayvanın günlük kuru madde ihtiyacı 15 kg ise bunun 5 kg'ı silaj olarak verilebilir. % 25 kuru madde içeren silajla bu ihtiyaç karşılanacaksa, silajın 20 kg verilmesi gerekir.