Alevi olan sanatçılar kimler?

İçindekiler:

  1. Alevi olan sanatçılar kimler?
  2. Alevilik nedir kimlerdir?
  3. Aleviler en çok nerede?
  4. Nihal Yalçın Kürt mü?
  5. Türkiyede kaç tane Alevi köyü var?
  6. Şarkıcı Alişan aslen nereli?
  7. Nihal Yalçın aslen nereli?

Alevi olan sanatçılar kimler?

Alev Alev Dizisi Oyuncuları
  • Demet Evgar Cemre Kayabeyli.
  • Hazar Ergüçlü Çiçek Görgülü
  • Dilan Çiçek Deniz Rüya Yıldırımlar.
  • Zuhal Olcay Tomris Üstünoğlu.
  • Cem Bender Çelebi Kayabeyli.
  • Berkay Ateş Ozan Akınsel.
  • Cihangir Ceyhan Ömer Ataycı
  • Berker Güven İskender Kayabeyli.
Daha fazla öğe...

Alevilik nedir kimlerdir?

Sözcük anlamı Hz. Ali'ye bağlı ya da onun soyundan olanlar demektir. ... Muhammed'in ölümünden sonra, Ali'nin halife olmasını isteyen, onu imam olarak kabul eden, daha sonra ise Şii-Batıni inançlara bağlananların tümüne Alevi denir.

Aleviler en çok nerede?

Alevî nüfusu Türkiye'de üçte biri İstanbul bölgesinde yaşayan Alevîler'in daha sonra en yoğun olarak bulundukları yöreler arasında Ankara, Adana, Bursa, Antalya, Aydın ve Damal şehirleriyle, Orta ve Doğu Anadolu'da yer alan Erzincan, Sivas, Malatya, Tunceli illeri gelmektedir.

Nihal Yalçın Kürt mü?

Nihal Yalçın tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Alevi ve Zaza asıllı bir aileden gelen 40 yaşındaki Nihal Yalçın'ın üç kız, bir erkek kardeşi vardır.

Türkiyede kaç tane Alevi köyü var?

Alevi yerleşim yer sayısı tamamı Alevi'ye yakın olan yerleşimde Alevi'ler var Türkiye'de. Tamamı Alevi olan Alevi köyü var. Karışık köy 334 ve 92 Alevi beldesi var. Karışık Alevi ve Sünnilerin birlikte olduğu belde de 12. 9 ilçe merkezi var tamamı Alevi olan. 2 de il merkezi var.

Şarkıcı Alişan aslen nereli?

Yaşamı İstanbul'un Beyoğlu ilçesinin Şişhane semtinde dünyaya geldi. Aslen Zaza kökenlidir ve Bingöllüdür. Sırasıyla Kuvay-ı Milliye ilkokulunu, Özel Şişli Koleji ortaokulunu, Özel Evrim Lisesini bitirdi.

Nihal Yalçın aslen nereli?

yılında İstanbul Kartal'da dünyaya geldi. Aslen Tuncelilidir. Üç kız ve bir erkek kardeşi bulunan Nihal Yalçın, lise eğitiminden sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümünde okudu. Daha sonra Bahçeşehir Üniversitesi'nde ileri oyunculuk üzerine yüksek lisans yaptı.