Gülün kaç çeşidi vardır?

İçindekiler:

  1. Gülün kaç çeşidi vardır?
  2. Gül ozelligi nedir?
  3. Gül çiçeği hangi mevsimde açar?
  4. Gül çiçeği nerelerde kullanılır?
  5. Güllerin bakımı nasıl yapılır?
  6. Ne tür çiçekler vardır?
  7. Minyatür Gül nasıl bakılır?
  8. Yağ gülü hangi illerde?

Gülün kaç çeşidi vardır?

Birçok gülün anayurdu Asya'dır. Ancak bu şekilde gösterişli bir bitki olmasından dolayı hemen hemen tüm dünyada yetiştirilir. Ülkemizde 25 civarında gül çeşidi vardır.

Gül ozelligi nedir?

Gül, Rosacea familyasından, uzun ömürlü bir çiçekli bitkidir. Yüzü aşkın türü ve seleksiyona dayalı ıslah yöntemiyle üretilmiş binlerce çeşidi vardır. Dalları dikenlidir. Gösterişli çiçekleri boyut ve biçim bakımından çeşitlilik gösterir ve renkleri genellikle beyaz, sarı ve kırmızının sayısız tonlarındadır.

Gül çiçeği hangi mevsimde açar?

Çoğu alanda, gül fidelerini tüm yıl boyunca dikebilirsiniz, ancak sonbahar sonu veya ilkbahar başı gibi dikim yapmak mantıklı olur, böylece gül yaz sonunda çiçek açacaktır.

Gül çiçeği nerelerde kullanılır?

Güzel kokulu gül yaprakları bazı yerlerde salata ve pastalara konulur. Şurubu, sirkesi, reçeli yapılarak tüketilir. Taçyapraklarının damıtılmasıyla elde edilen gül yağı, parfümeri endüstrisinde yoğun şekilde kullanılır. Türkiye'nin tarımda önemli bir dışsatım ürünüdür.

Güllerin bakımı nasıl yapılır?

Güzel çiçekler yetiştirmek için güllerin suya ihtiyacı vardır. Sık sulama yapmamız gerekir, özellikle yaz aylarında haftada bir veya iki defa düzenli olarak sulamak gerekir. Gübreleme olarak, yılda bir veya iki defa gübre veya kompost uygulamak gerekebilir.

Ne tür çiçekler vardır?

Çiçek Çeşitleri, İsimleri ve Özellikleri
  1. Gül (Rosa) ...
  2. Lale (Tulipa) ...
  3. 3. Karanfil (Dianthus caryophyllus) ...
  4. Zambak (Liliaceae) ...
  5. Krizantem (Kasımpatı), (Chrysanthemum indicum) ...
  6. Nergis (Narcissus pseudonarcissus) ...
  7. 7. Sümbül (Hyacinth) ...
  8. 8. Nilüfer (Lotus)
Daha fazla öğe...

Minyatür Gül nasıl bakılır?

Gül çiçeği, yazın haftada en az iki kere, kış aylarında ise haftada 1 kere saksı üstten sulanmalıdır. Suyun tüm toprağa ulaşması gerekmektedir. Yazın sulama tekniğinde Pazartesi ve Perşembe günleri tercih edilebilir. Kışın ise sulama tekniğinde Pazartesi günleri tercih edilebilir.

Yağ gülü hangi illerde?

Isparta yöresi başta olmak üzere, Burdur, Afyon ve Denizli illerinde üretilen “Rosa damascena” isimli gül bitkisinin çiçeklerinden elde edilen gül yağı dünya piyasalarında “Türk gül yağı” olarak bilinmektedir.