Erzurum Karayazı hangi aşiretten?

İçindekiler:

  1. Erzurum Karayazı hangi aşiretten?
  2. Asiret neresi?
  3. Aşiret nerelerde var?
  4. Erzurumun en büyük ilçesi hangisi?
  5. Asiret ailesi ne demek?
  6. Erzurum'un en gelişmiş ilçesi hangisi?
  7. Erzurum'un ilçeleri kaç tane?

Erzurum Karayazı hangi aşiretten?

Karayazı Osmanlı İmparatorluğu döneminde köy olarak bulunan Bayraktar mahallesine farklı illerden gelen Sivedan aşiretine mensup Tutkunlar (Eroğlu) ailesi, Dimili aşiretine mensup Şaka ailesi ve Karaduman ailesi yerleşmiştir.14 hane olarak kurulan köy merkezi Hınıs'a bağlıdı.

Asiret neresi?

Günümüz Türkiye'sinde aşiretler genellikle ülkenin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde varlıklarını sürdürmektedir.

Aşiret nerelerde var?

Aşîret bugün Viranşehir başta olmak üzere; Van,Dersim, Mardin, Elazığ,Bitlis, Konya, İzmir, Ankara, Kars, Diyarbakır, Sivas, İstanbul gibi illerde yoğun yaşamaktadırlar. Ayrıca Suriye başta olmak üzere , İran, Irak, Almanya Fransa ve İsveç gibi ülkelerde de yaşadıkları bilinmektedir.

Erzurumun en büyük ilçesi hangisi?

Erzurum'da merkez ilçeler Yakutiye, Palandöken ve Aziziye'nin dışında nüfusun yoğun olarak bulunduğu ilçeler sıralamasında başı Horasan çekiyor. kişilik nüfusuyla Aziziye'nin hemen ardından Erzurum'un en büyük ilçesi olan Horasan'ı ise, hemen peşi sıra Oltu izliyor.

Asiret ailesi ne demek?

Aşiret (Arapça: عشیرة), dil ve kültür yönünden büyük bir türdeşlik gösteren, birçok sülaleden oluşan, yapısındaki aileler arasında köken, ekonomi, din, kan veya evlilik bağları bulunan göçebe veya yerleşik nitelikteki topluluk, oymaktır.

Erzurum'un en gelişmiş ilçesi hangisi?

Erzurum'un merkez ilçelerinden birisi olan Palandöken, aynı zamanda en gelişmiş yerlerindendir.

Erzurum'un ilçeleri kaç tane?

Erzurum'un ilçeleri sırasıyla; Aziziye, Aşkale, Çat, Hınıs, Horosan, İspir, Karaçoban, Karayazı, Köprüköy, Norman, Oltu, Olur, Palandöken, Pasinler, Şenkaya, Tekman, Tortum, Uzundere, Yakutiye olarak sıralanabilir.