Bel fıtığı kalıcı bir hastalık mı?

İçindekiler:

  1. Bel fıtığı kalıcı bir hastalık mı?
  2. Fıtık egzersizle düzelir mi?
  3. Fıtık ilaçla geçer mi?
  4. Fıtık küçülür mü?
  5. Fıtık tedavisi var mı?
  6. Fıtık geriler mi?

Bel fıtığı kalıcı bir hastalık mı?

Bel fıtığı hastaları artık ameliyatsız doğal ve kalıcı tedavi yöntemi olan Proloterapi ile kalıcı olarak iyileşebiliyor. Bel fıtığına ameliyat çoğu zaman çözüm olmazken, ameliyata rağmen fıtık sorunu yeniden oluşabiliyor.

Fıtık egzersizle düzelir mi?

Son yıllarda AB üyesi ülkeler, bel fıtığı için egzersiz önerilmesini tavsiye ediyor. Çünkü bel ağrısına istirahat değil, egzersiz iyi geliyor.

Fıtık ilaçla geçer mi?

Fıtığa bağlı sinir hasarı, ayaklarda düşme, idrar ya da dışkı tutamama gibi özel durumlar yoksa ameliyat en son tedavi seçeneğidir. Bel fıtığına bağlı ağrıların % 85-90'ı ilaç tedavisi, fizik tedavi uygulamaları, egzersiz, davranış tedavisi, manuel terapi uygulamaları ile tedavi edilebilmektedir.

Fıtık küçülür mü?

Omurilik kanalının içine doğru uzanmış bulunan kıkırdak dokusu (bel fıtığı) zamanla içindeki sıvıyı az da olsa yitirip, adeta büzüşerek küçülebilir. Böylece bazı hastalarda fıtığı oluşturan ve sinirleri rahatsız eden bu dokunun zaman içinde hacmi azaldığından, sonuçta iyiye doğru gidiş olabilir.

Fıtık tedavisi var mı?

Çoğunlukla fizik tedavi ve ilaçlar ile cerrahi müdahaleye gerek kalmadan hasta iyileşir. Ancak iyileşmeyen vakalarda diskektomi yöntemi ile cerrahi müdahalede bulunulur.

Fıtık geriler mi?

Bel fıtığının çoğunlukla kendisi iyileşir yani kendi kendine iyileşir. Vücudun bunu kendiliğinden yok edecek (rezorbe) ve orada ki ödemi çözecek hücreleri, enzim ve hormonları vardır.