Arabada devir göstergesi nedir?

İçindekiler:

  1. Arabada devir göstergesi nedir?
  2. Araçlarda devir saati nasıl çalışır?
  3. Aracı devirli kullanmak ne demek?
  4. Arabanın devir saati neden yükselir?
  5. Aracı yüksek devirle kullanmak motoru nasıl etkiler?
  6. 3 viteste en fazla kaç km hız yapılır?
  7. Araba yüksek devirde çalışırsa ne olur?
  8. Arabayı yüksek devirde kullanmak yağ yakar mı?

Arabada devir göstergesi nedir?

Motor devri, araç motorunda bulunan krank milinin bir dakikada yaptığı dönme/devir sayısıdır. Her araçta yer alan devir saatinden krank milinin devri görülür. Bu devire göre de aracın vitesini düşürüp yada arttırarak hem daha fazla performans hem de yakıt tasarrufu sağlamak basitleşir.

Araçlarda devir saati nasıl çalışır?

Arabada devir saati, motorun krank mili ile bağlantılı bir şekilde aracın göğüs gösterge kısmına sürücünün görebileceği bir noktaya takılmaktadır. Krank milindeki bağlantı sayesinde eş zamanlı olarak milin dakika/devir sayısına bağlı olarak aracın çalışmasını gösterecektir.

Aracı devirli kullanmak ne demek?

Yüksek devirde araç kullanmak yerine kısa aralıklarda ekstradan güç için araç devirli kullanılabilir. Sürekli devirli araç kullanımı silindirlerin aldığı yakıtı da yanmadan dışarı atacağı için tasarruf açısından da olumsuz bir sonuç yaratır ve araç hararetini ciddi anlamda arttırır.

Arabanın devir saati neden yükselir?

Ayak gaz pedalından çekildiğinde yani gaz kelebeği kapalı konumdayken motorun rölantide kalması için gereken hava miktarını ayarlar. Motor soğukken, rölanti valfi hava geçişini daha da açacak ve böylece motorun rölanti devrini artıracaktır.

Aracı yüksek devirle kullanmak motoru nasıl etkiler?

Bu nedenle motorun zarar görmemesi için başlangıçta çok yüksek ve çok düşük devirlerden kaçınmak gerekmektedir. İlk 5.000 km kat edilene kadar motorun rodajı bu şekilde sağlanmış olur. Yüksek devirlerde motor kullanmak kompresörü yıpratacağı için bundan kaçınmak gerekir.

3 viteste en fazla kaç km hız yapılır?

Vitesler aracın gücünü, motorun devrini ve hızını ayarlar: 2.Vites: Minimum hız limiti 10 KM – Maksimum hız limiti 60 KM olup, 40 KM hızı aştıktan sonra üçüncü (3.) vitese geçilir. 3.Vites: Minimum hız limiti 30 KM – Maksimum hız limiti 80 KM olup, 70 KM hıza ulaşıldığında dördüncü (4.) vitese geçilir.

Araba yüksek devirde çalışırsa ne olur?

Yüksek devirlerde motor kullanmak kompresörü yıpratacağı için bundan kaçınmak gerekir. Eski Alışkanlıklar Çöpe! Eski alışkanlıklardan olan motor çalıştırıldıktan sonra 5 dakika süresince beklemek günümüzde işe yaramamaktadır. Artık araçlar motorun çalıştırılması ile beraber hareket etmeye hazır hale gelir.

Arabayı yüksek devirde kullanmak yağ yakar mı?

Yüksek devirlerde uzun süre çalışan motor aracınızın performansını etkileyerek yağ eksilmesine neden olabilmektedir. Diğer bir sebep ise motor pistonlarınızın zamanla gevşemesi sebebiyle motorun olması gerekenden fazla yağ yakmasıdır.