DİSK Genel Is nedir?

İçindekiler:

  1. DİSK Genel Is nedir?
  2. DİSK genel iş sendikası başkanı kimdir?
  3. DİSK hangi sendikaya bağlı?
  4. DİSK Nasıl bir sendika?
  5. DISK Genel Baskani kim?
  6. Disk Başkanı Arzu Çerkezoğlu kimdir?
  7. Süleyman Çelebi nereli?
  8. Süleyman Çelebi kaç yaşında?
  9. Disk Başkanı Arzu Çerkezoğlu ne mezunu?
  10. Diskin genel başkanı kim?
  11. Petrol iş nedir?
  12. Belediye Is sendikası kime bağlı?

DİSK Genel Is nedir?

Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (ya da kısaca GENEL-İŞ), 1962'de kurulmuş, şu anda Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı olarak genel işler iş kolunda faaliyet göstermek üzere örgütlenen sendikadır.

DİSK genel iş sendikası başkanı kimdir?

Başkanlar Kurulu
ARZU ÇERKEZOĞLUDİSK Genel Başkanı – DEV SAĞLIK-İŞ SENDİKASI Genel Başkanı
REMZİ ÇALIŞKANDİSK Genel Başkan Yardımcısı – GENEL-İŞ SENDİKASI Genel Başkanı
ALAADDİN SARIDİSK Genel Başkan Yardımcısı – LASTİK-İŞ SENDİKASI Genel Başkanı
30 satır daha

DİSK hangi sendikaya bağlı?

DİSK, bağımsız bir sınıf ve kitle örgütüdür. Mevcut başkanı Arzu Çerkezoğlu'dur. Genel merkezi Şişli, İstanbul'da bulunmaktadır. DİSK, Avrupa Sendikalar Konfederasyonu ve Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu üyesidir.

DİSK Nasıl bir sendika?

DİSK (Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) işçilerin tabandan gelen mücadeleleri sonucunda tarihinde kurulan bir işçi sendikaları konfederasyonudur.. ... DİSK yalnızca işçi sınıfının işyerlerindeki sorunları için değil, toplumda seslerini daha iyi duyurabilmeleri için de mücadele eder.

DISK Genel Baskani kim?

Kemal Nebioğlu İbrahim GüzelceRiza KuasMehmet Alpdündar Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu/Kurucuları

Disk Başkanı Arzu Çerkezoğlu kimdir?

Arzu Çerkezoğlu (d. 11 Ağustos 1969; Şavşat, Artvin), Türk doktor, insan hakları aktivisti ve sendikacı. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) mevcut genel başkanı.

Süleyman Çelebi nereli?

Bursa, Türkiye Süleyman Çelebi/Doğum yeri

Süleyman Çelebi kaç yaşında?

Süleyman Çelebi, 1351 yılında Orhan Gazi döneminde Bursa'da doğmuştur. Vezir Ahmet Paşa'nın oğludur. Gençliğinde Bursa'da iyi bir eğitim aldığı sanılmaktadır.

Disk Başkanı Arzu Çerkezoğlu ne mezunu?

İstanbul Öğrenci Dernekleri Federasyonu'nunda kurucu genel sekreterlik yaptı. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden patoloji uzmanı olarak mezun oldu. Doktor olduktan sonra sağlık sendikalarında yer aldı. Tüm Sağlık Sen ve SES'te şube başkanlığı görevini yürüttü.

Diskin genel başkanı kim?

Arzu Çerkezoğlu, Türk doktor, İnsan Hakları aktivisti ve sendikacıdır. Ayrıca Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) mevcut genel başkanıdır. DİSK'in ilk kadın genel sekreteri olmasını takiben mevcut başkan Kani Beko'nun istifası sonrasında başkanlığa seçilerek DİSK'in ilk kadın başkanı oldu.

Petrol iş nedir?

Petrol-İş Türkiye'de ilk kez olarak uluslararası bir sendikaya IFPW (International Federation of Petroleum Workers) Uluslararası Petrol İşçileri Federasyonuna üye olan sendikadır. Üyelik kararı 7-'de yapılan 8. Olağan Genel Kurulda alınmıştır.

Belediye Is sendikası kime bağlı?

Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler Federasyonu (BİF) Genel kurulunda alınan karar gereğince TÜRK-İŞ Konfederasyonu'na üye olur.