Ses teli nodül kanser midir?

İçindekiler:

  1. Ses teli nodül kanser midir?
  2. Ses tellerinde kist nasıl anlaşılır?
  3. Ses telleri ameliyatı kaç saat sürer?
  4. Ses teli kisti neden olur?

Ses teli nodül kanser midir?

Ses tellerinde üzerinde görülen vokal nodüller, iyi huylu (kanser dışı) oluşumlardır. Sıklıkla 20-50 yaşlarında ve kadınlarda daha fazlaca görülür. ses tellerinin kötü kullanıma bağlı olarak ses telleri üzerinde oluşan yumuşak şiş noktalardır.

Ses tellerinde kist nasıl anlaşılır?

Ses teli kisti belirtileri kişiden kişiye değişkenlik gösterse de, genellikle ses kısıklığı ve çatallaşması, ses yorgunluğu, sesletim güçlüğü ve konuşma esnasında boğazda ani batmalar şeklinde ağrı hissedilmesi ile kendisini gösterir.

Ses telleri ameliyatı kaç saat sürer?

Ameliyat için hastaneye yatmak gerekmemektedir. Hasta aç karnına sabah hastaneye gelir ve genel anestezi ile uyutulur. Hasta sırt üstü yatar ve hastanın ağzından sokulan ve gırtlak muayenesini sağlayan bir alet ile muayene sırasında dahi söz konusu polipler alınabilir. Ameliyat yaklaşık 1 saat sürer.

Ses teli kisti neden olur?

Ses teli kistleri genellikle ses teli yüzeyinde yer alan salgı bezlerinin tıkanması sonucu oluşur. Ses hijyenine dikkat etmeyen bireylerin ses tellerinde kist görülme olasılığı daha fazladır. Kist, genellikle ses telinin en çok fonotravmaya maruz kalan orta 1/3'lük kısmında görülür.