Serum nasil damlar?

İçindekiler:

  1. Serum nasil damlar?
  2. Serum seti ne işe yarar?
  3. Serum ne tarafa açılır?
  4. Damar yolu kelebek nasıl çıkarılır?

Serum nasil damlar?

Klemp açılarak perfüzyon sistemi ve iğne solüsyonla doldurulur. Klemp kapatılarak damara girilir. Daha sonra klemp açılarak damla adedi ayarlanır. Önemli Not: Şişe ve PVC poşet serum kullanımına uygun olan infüzyon setinde damlatma odacığının üst bölümündeki On-Off kapağı uygulama esnasında PVC üründe kapalı olmalıdır.

Serum seti ne işe yarar?

Serum Ne İşe Yarar? Serum esasında bir tür tuzlu su karışımıdır. Pek çok kişinin sandığı gibi hastalık durumlarında sihirli bir iyileştirici etkiye sahip değildir. Serum kullanımın en önemli ve tek amacı ise; damarlardaki kan içerisinde bulunan sıvı-elektrolit dengesine katkı sağlamak olmaktadır.

Serum ne tarafa açılır?

Serumu seçme işlemini yaptıktan sonra serum setinin açmak gerekir. Daha sonra serumun kapağı kopartılmak suretiyle açılır. Serumun ikinci kısım parçası olan serum setine ait olan plastik kısım açılmış olan serum kapağı kısmına yerleştirilir.

Damar yolu kelebek nasıl çıkarılır?

Bir el ile damara girilen noktaya antiseptikli pamuk ile baskı uygulanır. Diğer el ile iğnenin takıldığı yerden tutularak yavaşça geri çekilir. Damar yolunun çıkartıldığı yerde kanama olmaması ve o bölgenin şişmemesi amacıyla antiseptikli pamukla bir süre baskı uygulanmaya devam edilmelidir.