Fazla insülin zararlı mı?

İçindekiler:

  1. Fazla insülin zararlı mı?
  2. Fazla insülin ne yapar?
  3. Şeker olmayan insan insülin alırsa ne olur?
  4. İnsülin koması nedir?
  5. Şeker iğnesi yanlış yapılırsa ne olur?
  6. Insülin insanı öldürür mü?
  7. Şeker iğnesi nerelere vurulur?
  8. Insülin iğnesi için şeker kaç olmalı?

Fazla insülin zararlı mı?

İnsülin tedavisi böbreklere zarar verebilir mi? İnsülin, vücudumuzda zaten bulunan ve eksik olduğu için şeker hastalığı oluşan hormondur, vücuda zararı yoktur. Vücuda zararlı olan ve körlük, böbrek yetmezliği gibi sorunlara neden olan ise uzun süre yüksek seyreden şeker düzeyleridir.

Fazla insülin ne yapar?

Çünkü fazlasıyla salgılanan insülin, alınan gıdaların yağ olarak depolanmasına neden olur. Giderek daha çok salgılanmak zorunda kalınan insülin zaman içinde pankreası yorar. İnsülin direnci zamanla pankreas yetmezliği ve diyabet hastalığına kadar gidebilen ciddi bir tablo karşımıza çıkabilir.

Şeker olmayan insan insülin alırsa ne olur?

ŞEKER HASTASI OLMAYANLAR İÇİN ÇOK TEHLİKELİ İnsülün, kandaki şeker seviyesini düzenleyen bir hormon. Şeker hastası olan insanlarda vücut insülin üretemediği için dışarıdan enjekte ediliyor ama şeker hastası olmayanlar için tehlikeli bir hormon. Yaşlılar içinse, ölümcül sonuçlara yol açıyor.

İnsülin koması nedir?

Şeker koması ya da diyabetik koma, bilinç kaybına neden olan ve hayatı tehdit eden bir bilinç kaybı rahatsızlığı olarak tanımlanır. Diyabet hastalığı olan hastalarda tehlikeli bir şekilde yükselen kan şekeri 'hiperglisemi koması' veya tehlikeli şekilde düşen kan şekeri “hipoglisemi koması”na yol açabilmektedir.

Şeker iğnesi yanlış yapılırsa ne olur?

* Yanlış rotasyon sonucu insülin kullananların 1/3'ünün enjeksiyon bölgelerindeki yağ dokuda yumrular oluşuyor (lipohipertrofi adı verilen bir komplikasyon). Eğer hasta lipohipertrofiye insülin enjekte ederse, insülin emilimi etkileniyor ve bu durum hastaların daha fazla insülin enjekte etmelerine neden olabiliyor.

Insülin insanı öldürür mü?

Uzmanlara göre insülin, "mükemmel bir cinayet aracı." Çünkü ciddi bir tıbbi araştırma yapılmadığı sürece ölüm nedenini bulmak çok zor. İnsülin iğnesinin birazcık batması bile, bir yaşlıyı komaya sokup öldürebiliyor.

Şeker iğnesi nerelere vurulur?

İnsülinler kol, bacak, karın ve kalçadan uygulanmaktadır. İnsülin emiliminin en iyi olduğu bölge ise karın bölgesidir. İnsülini kalbe ne kadar yakın bölgeye enjekte ederseniz, emilimi o kadar çabuk olur. Dolayısıyla kol, bacak ve kalça bölgelerine doğru insülinin emilim hızı giderek azalır.

Insülin iğnesi için şeker kaç olmalı?

mg/dl arasında olmalıdır.