Taze mantar buzlukta nasıl saklanır?

İçindekiler:

  1. Taze mantar buzlukta nasıl saklanır?
  2. Mantar dolapta bozulur mu?
  3. Kararan mantar bozulmuş mudur?
  4. Mantar neden siyah su verir?
  5. Mantarın kararması normal mi?

Taze mantar buzlukta nasıl saklanır?

Dondurulmuş mantarlarınızın en az mevsimindeki kadar taze olmasını arzu ediyor iseniz mutlak surette mantarları kuru bir şekilde derin dondurucu içerisine yerleştirmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Mantarları bütün olarak veya arzunuza göre dilimlenmiş bir şekilde buzdolabı poşetlerine doldurarak saklayabilirsiniz.

Mantar dolapta bozulur mu?

Kültür mantarını buzdolabında uzun süre saklayabilmek için mutlaka hava alması sağlanmalıdır. Kültür mantarı alındıktan sonra ağzı açık bir kap içerisine koyularak bir hafta boyunca bu şekilde muhafaza edilebilir. Bir haftadan sonra rengi yavaş yavaş kararmaya başlar. Poşete koyularak saklandığı takdirde çabuk bozulur.

Kararan mantar bozulmuş mudur?

Gıda güvenliği söz konusu olduğunda, renk değişikliği asla iyiye işaret değildir. Çürükler ve kahverengi veya siyah noktalar, mantarlarının bozulduğunun ilk işaretlerindendir. Çürük mantarlar ve başka bozulma belirtisi olmayan diğer mantarlar için, lekeyi kesmeyi ve mantarın geri kalanını kullanmayı düşün.

Mantar neden siyah su verir?

Bunun nedeni ise mantarın büyük bir kısmının sudan ibaret olmasıdır. %90 su olan mantarlar temizlenme esnasında suyu çekerler. Pişirilirken ise ısının verdiği yoğunluktan ötürü çektikleri suyu geri salarlar. Bu yüzden de kararma meydana gelir.

Mantarın kararması normal mi?

Bu da onun renginde ve kıvamında değişimler yaşanmasına neden olur. Bu nedenle mantarlar, çok yüksek ısılarda pişirilmemeli. Pişirildiği durumlarda rengi giderek koyulaşır. Bir diğer nedeni ise mantarların yeterince doğru ısılarda saklanmamış olması ya da havayla sürekli teması.