Omuzda kas sıkışması nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Omuzda kas sıkışması nasıl tedavi edilir?
  2. Belde Sinir sıkışması nasıl belli olur?
  3. Omuzda daralma neden olur?
  4. Omuzda tendon sıkışması neden olur?

Omuzda kas sıkışması nasıl tedavi edilir?

NASIL tedavi edilir? Eğer omuz sıkışmasının altında yırtık, kireçlenme gibi bir sorun yoksa fizik tedaviyle adale gruplarını kuvvetlendirerek, o bölgenin ödemini geçirerek veya bursa içine kortizon iğnesi yaparak sorun giderilir. Özellikle kortizon enjeksiyonları çok faydalıdır.

Belde Sinir sıkışması nasıl belli olur?

Örnek vermek gerekirse, belde sinir sıkışması için en güçlü belirti her iki ayağa vuran ağrı, oturma ve yürümede güçlük ve bacaklarda karıncalanmadır. Kolda sinir sıkışması durumunda ise el bileğinde ve parmak uçlarına doğru sızlama ile uyuşma görülür. İlerleyen durumlarda kolda seğirmeler oluşabilir.

Omuzda daralma neden olur?

Tendon hastalıkları, Eklemlerdeki aşınmalar sonucu bu aralığın daralması, Duruş bozuklukları sonucu anatomik yapının bozulması, Boyun omurgasındaki bozukluklara bağlı kas tonusu değişiklikleri omuz sıkışma hastalığının en önemli sebepleridir.

Omuzda tendon sıkışması neden olur?

Bu rahatsızlığa sebep olan faktörlerin başında omzun uygun olmayan bir biçimde aşırı kullanılması gelmektedir. Ülkemizde özellikle titiz ve hamarat ev hanımlarında sık görülmektedir. Cam silmek, aşırı örgü örmek vb ev aktiviteleri olayı tetikleyebilir. Bazı sporları yapanlarda da sık görülür.