Sedan mı hatchback mi?

İçindekiler:

  1. Sedan mı hatchback mi?
  2. Heşbek kasa ne demek?
  3. Arkası uzun olan araçlara ne denir?
  4. Sedan modeli ne demek?
  5. EGEA hatchback fiyatı ne olur?
  6. Sedan Hecbek ne demek?
  7. Kasa Tipi hatchback ne demek?
  8. Hecbek nasıl yazılır?

Sedan mı hatchback mi?

Temel olarak sedan araçlar ile hatchback araçları birbirinden ayırmanın en kolay yolu, bagaj kapaklarıdır. İstisnalar olsa bile eğer bagaj kapağı ile arka cam entegre ise hatchback; bagaj kapağı ile arka cam birbirine bağlı değilse araç sedan olarak kategorize edilir.

Heşbek kasa ne demek?

Hatchback, sözlük anlamıyla 3 veya 5 kapılı, 4 ve 4'den fazla oturma kapasitesine sahip ve bagaj uzantısı olmayan araçlardır. ... Sedan araçlara göre daha kısa olan hatchback araçlar, bagaj hacmi olarak daha fazla alan sağlarlar.

Arkası uzun olan araçlara ne denir?

Arkası uzun otomobil olarak kısaca özetleyebileceğimiz station wagonlara örnek olarak Volvo V60'ı gösterebiliriz.

Sedan modeli ne demek?

Sedan, 4 veya daha fazla oturma yeri olan 2 veya 4 kapılı, sabit şaseli veya orta kolonlu, 4 veya daha fazla penceresi olan kapalı binek taşıtlarına denir. Sedan geçmişte önemli ve zengin kişilerin taşındığı Türkçe karşılığı tahtırevan olarak adlandırılan taşıma aracının karşılığıdır.

EGEA hatchback fiyatı ne olur?

Motor Seçenekleri (4)
Yakıt TüketimiFiyat
Street4,3 Lt/100 Km218.900 TL
Urban4,3 Lt/100 Km227.900 TL
Lounge4,3 Lt/100 Km240.200 TL

Sedan Hecbek ne demek?

Öncelikle sedan araba nedir sorusu ile başlayalım. ... Özetle sedan araçlar daha ferah bir ortam düşüncesi ile tasarlanıyor ve tam da bu nedenle konforlu yolculuğu önemseyenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Hatchback arabalar ise arka kapısı aracın arka camı ile birlikte açılan bir gövde tipine sahip.

Kasa Tipi hatchback ne demek?

Kelime anlamıyla 3 – 5 kapılı, 4'ten fazla oturma kapasitesi olan bagaj uzantısı olmayan araçlar olarak adlandırılmaktadır. ... Seda araçlara kıyasla, biraz daha kısadır. Ancak bagaj olarak daha fazla alan sağlamaktadır. Çoğu kullanıcı, hatchback araba modellerinin daha çok kullanışlı olduğunu ifade etmektedir.

Hecbek nasıl yazılır?

Hatchback araba modelleri HB olarak da ifade edilmektedir.