YouTube video indirmek yasal mı?

İçindekiler:

  1. YouTube video indirmek yasal mı?
  2. Video indirmek yasal mı?
  3. Video indirmek suç mu?
  4. YouTube Music uygulaması var mı?
  5. Film indirmek suç mu?
  6. Telifli video indirmek suç mu?

YouTube video indirmek yasal mı?

Youtube videosunu MP3'e indirmek yasaldır, sadece Hizmet Şartlarına aykırıdır. Uygulama sadece telif hakkı bulunan bir şarkıyı yasa dışı yollarla indimek ve yayınlama durumda cezaya çarptırılabilirsiniz.

Video indirmek yasal mı?

Birileri tarafından genele arz edilen (internet yoluyla veya başka bir yolla) fikir ve sanat eserlerini indirmek (Facebook ve Youtube gibi sitelerden) bilgisayara veya cep telefonuna kaydetmek Türkiye Cumhuriyeti yasalarında hukuka aykırılık veya suç olarak görülmemiştir.

Video indirmek suç mu?

Eser sahibinin izni olmadan, herhangi bir eser kullanılamaz, umuma arz edilemez. Eser Umuma Arz Edilmişse ve Herhangi Bir Kaynaktan Elde Edilebiliyorsa Ne Olacaktır? Eseri indirmek ve bilgisayara ya da akıllı telefona kaydetmek, yasalar gereği suçun maddi unsurunu oluşturmayacak, bir başka deyişle suç oluşmayacaktır.

YouTube Music uygulaması var mı?

YouTube Müzik'i ücretsiz olarak indirebilir ve kullanabilirsiniz. Kullanıcılar, videolarda reklam görmemek ve internet bağlantısı olmadan, arka planda ya da videonun yüklenmesini beklemeden müzik dinlemek için de bu uygulamayı YouTube Müzik Premium üyeliğiyle birlikte kullanabilir.

Film indirmek suç mu?

Kültür Bakanı Günay, internetten film indirenlerin suç işlemediğini, ancak film indirip çoğaltanlara yaptırım uygulanacağını açıkladı. Günay, "Siz film indirip izliyorsanız ona bir şey yok. ... Ama siz servis etmeye başlarsanız ona yaptırım getiriliyor" diye konuştu.

Telifli video indirmek suç mu?

Bilgisayarınıza korsan film indirip izlerseniz ve yakalanırsanız filmin telif hakları sebebi ile hapis yatabilirsiniz. Avukat Reşit Onuk anlatıyor. 01:20 Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, 71. Madde - Lisansı yabancı bir şirkete ait filmin, müziğin veya belgenin izinsiz kullanılması veya kopyalanması suçtur.