Fasulye diğer adı nedir?

İçindekiler:

  1. Fasulye diğer adı nedir?
  2. Kaç çeşit taze fasulye vardır?
  3. Kuru fasulye en çok hangi ilde yetişir?
  4. Ispir fasulyesi kilosu kaç lira?
  5. Fasulye en çok hangi şehirde yetişir?
  6. Fasulye ne işe yarıyor?
  7. Badalan fasulye nedir?
  8. Taze fasulye hasadı ne zaman yapılır?
  9. Kuru fasulye kac gunde cikar?

Fasulye diğer adı nedir?

Fasulye (Phaseolus vulgaris), baklagiller (Fabaceae) familyasının Phaseolus cinsinden Orta Amerika menşeli, bir yılda yetişen otsu bir bitki türü....Fasulye.
Âlem:Plantae
Familya:Fabaceae
Cins:Phaseolus
Tür:P. vulgaris
3 satır daha

Kaç çeşit taze fasulye vardır?

Taze fasulyenin, aslında 130 kadar farklı çeşidi bulunur. Ancak ülkemizde yetişen ve yemeklik olarak tercih edilen belli başlı taze fasulye türleri vardır. Bunların başında Ayşekadın Fasulye, Boncuk Ayşe, Çalı Fasulyesi, Alman Ayşe ve Şeker Fasulye gelir.

Kuru fasulye en çok hangi ilde yetişir?

Erzincan ovasında yetişen ve birçok restoranın vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunan dermason kuru fasulyesi, zahmetli bir yolculuğun ardından sofraları süslüyor.

Ispir fasulyesi kilosu kaç lira?

Dönem İçi En Yüksek Fiyat: 48,23 TLDönem İçi En Düşük Fiyat: 35,61 TLŞu Andaki Fiyat: 48,23 TLŞu andaki fiyat son 6 ayın en yüksek fiyatı.

Fasulye en çok hangi şehirde yetişir?

Fasulye, iklim şartlarının elverişli olması itibariyle en çok İç Anadolu Bölgesinde yetiştirilir. Türkiye'nin yüz ölçümü bakımından en büyük kenti olan Konya, yıllık fasulye üretiminde 1. sırada yer alıyor.

Fasulye ne işe yarıyor?

Fasulye: Tam bir protein, vitamin ve mineral deposu olan fasulye A, B9 ve C vitamini ile demir ve magnezyum mineralleri açısından zengindir. Ayrıca, B5 vitamini ve kalsiyum içerir. Lif açısından da zengin bir besindir. Bu özelliğiyle sindirim sorunu yaşayanlar için oldukça faydalıdır.

Badalan fasulye nedir?

Genel olarak Kuzey Ege taraflarında yetişen badalan fasulyesi, Balıkesir halkı arasında taze kuru fasulye olarak biliniyor. Ayrıca pişen yemeğe halk arasında badalan, badala yemeği de deniyor. ... Piştikten sonra aroma ve tat olarak kuru fasulyeden daha lezzetli oluyor.

Taze fasulye hasadı ne zaman yapılır?

Açıkta taze fasulye yetiştiriciliğinde Mart sonu ve Nisan aylarında ekime başlanır (bölge ekolojik şartları dikkate alınır). Fakat iklim şartlarına göre Mayıs ayı- nın son haftasına kadar kademeli olarak ekim yapılabilir.

Kuru fasulye kac gunde cikar?

Kuru Fasulye Yetiştiriciliğinde Sulama İşlemleri Fasulyenin ekim işlemi ile hasat işlemlerinin arası ortalama 100-120 gün arasıdır.