Hamile kadın namaz kılabilir mi?

İçindekiler:

  1. Hamile kadın namaz kılabilir mi?
  2. Göz ile namaz nasıl kılınır?
  3. Secdeye eğilmeden namaz kılınır mı?
  4. Otobüste îma ile namaz nasıl kılınır?
  5. Otobüste namaz nasıl kılınır diyanet?
  6. Namaz kılarken secde nasıl yapılır?

Hamile kadın namaz kılabilir mi?

Hamile olan kadın, namazda rükû ve secde yapması kendisine veya karnındaki bebeğe zarar verecekse, haberimizde anlatılanlardan kendisine uygun gelen şekilde namazını kılar. Namaz kılmak, İslam'ın 5 şartından birisidir.

Göz ile namaz nasıl kılınır?

Hanefîlere göre îmâ mutlaka baş ile yapılmalıdır. Başı ile îmâ etmeye gücü yetmeyen kimse namazını kazaya bırakır; gözleri, kaşları veya kalbiyle îmâ ederek namaz kılamaz (Merğînânî, el-Hidâye, II, 83-85; Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 260).

Secdeye eğilmeden namaz kılınır mı?

Bu hadisten de anlaşılacağı üzere ayakta durabilen ancak secde edemeyen Müslümanlar namaza ayakta başlayarak secdeye gitmesi gereken bölümlerde ima ile bu işlemi yapabilir. Ayakta durabilen ancak oturduktan sonra ayağa kalkmakta zorlanan kişiler ise namaza ayakta başlar ve oturarak devam edebilir.

Otobüste îma ile namaz nasıl kılınır?

Buna göre namaz vakitlerinde durmayan bir otobüs yolcusu koltugunda ima ile farzlarını kılabilecek ve bu, şehir dışı için bir ruhsat olmuş olacaktır. Ima ederken ön koltuga secde etme yerine, dönebildiği kadar kıbleye dönüp, rükü için biraz, secde için ise biraz daha fazla eğilerek kılacaktır.

Otobüste namaz nasıl kılınır diyanet?

Normal durumlarda binek üzerinde nâfile namaz kılmak câiz ise de, farz namaz kılınmaz. Ancak zaruret durumlarında binek üzerinde namaz kılmak câiz görülmüştür. Hayvan üzerinde, otomobil veya otobüste namaz kılındığı takdirde namazın rükünlerinden olan kıyam ve çoğu kere istikbâl-i kıble yerine getirilemez.

Namaz kılarken secde nasıl yapılır?

"Allahü Ekber" diyerek secdeye varılır. Secdeye inerken önce dizler, sonra eller, daha sonra da alın ve burun yere konur. Secdede baş iki elin arasında ve hizasında bulunur. Secdede iken ayaklar kaldırılmaz.