Kan kusmak neye belirti?

İçindekiler:

  1. Kan kusmak neye belirti?
  2. Ağızdan kan gelmesi hangi hastalığın belirtisi?
  3. Boğazdan kan gelmesinin sebebi nedir?
  4. Halsizlik için hangi doktora gitmeli?

Kan kusmak neye belirti?

Ağızdan kan gelmesi tüberküloz, kanser,tümör, apse ve bronşektazi gibi hastalıklarda görülebilir ve kanama aniden artar. Kan tükürmek ciddiye alınması gereken bir durumdur. Hemen bir doktora başvurulmalı ve derin inceleme yaptırılmalıdır.

Ağızdan kan gelmesi hangi hastalığın belirtisi?

Ağız yoluyla olan kanamanın genellikle mide, yemek borusu ve on iki parmak bağırsağından kaynaklandığını belirten uzmanlar, ülser, ağır gastrit, enfeksiyonlar ve sindirim sistemi tümörlerinin de kanama nedeni olabileceğini söylüyor.

Boğazdan kan gelmesinin sebebi nedir?

En sık nedenleri arasında, akciğer kanseri, tüberküloz (verem), bronşektazi, akciğerin mantar enfeksiyonları, akciğer apseleri ve pnömoni (zatürre), damar bozuklukları, akciğere pıhtı atması (emboli), kalp kapak hastalıkları (mitral darlık), doğumsal kalp hastalıkları, travmalar, yabancı cisimlerin yanlışlıkla nefes ...

Halsizlik için hangi doktora gitmeli?

Anemi; halsizlik, yorgunluk, çabuk yorulma, çarpıntı, nefes darlığı, göğüs ağrısı vb. problemler yaşıyorsanız hematoloji bölümüne görünmeniz de fayda var. Hematoloji bölümün daha bilinmeyen birçok hastalıkla yakından ilgileniyor.