Domates nasıl verim verir?

İçindekiler:

  1. Domates nasıl verim verir?
  2. 1 dekardan kaç kilo domates alınır?
  3. 1 fide kaç kilo salatalık verir?
  4. Domates verimini artırmak için ne yapmalı?
  5. 1 dönüm tarla kaç ton domates verir?
  6. Domates ne zaman hasat edilir?
  7. Domates kaç ay meyve verir?
  8. Salatalık fidesi kaç cm arayla dikilir?
  9. Domates verimini artırmak için hangi gübre kullanılır?
  10. Verimliliği artırmak için neler yapılmalı?
  11. Domates fidesinin gelişmesi için ne yapılmalı?
  12. 1 dönümden ne kadar domates çıkar?

Domates nasıl verim verir?

Domates veriminin yüksek oranda olması için gübreleme önemli olmaktadır. Düzenli sulamalarda domatesin çatlamasına önlem alınmaktadır. Bu şekilde, ürün verim ve kalitesi artmaktadır. Havaların çok sıcak ve kurak durumlarda 1 veya 2 defa sulama yapılması gerekmektedir.

1 dekardan kaç kilo domates alınır?

Domates üretimi için yıllık ortalama girdi maliyeti 1 dekar için lira. Üretici, 1 dekar seradan 15 ila 20 ton olmak üzere ortalama 18 ton domates alıyor. Komisyon ve vergi sonrası üreticinin geliri kilo başına 2 lira 66 kuruş olarak hesaplanıyor.

1 fide kaç kilo salatalık verir?

7 ) Salatalık : Ortalama 25 adet tohum kullanılır. Kök başına 1 kg verimden 25 kg verim.

Domates verimini artırmak için ne yapmalı?

Domates verimini arttırmak için gübreleme yapmak gerekli olmaktadır. Bununla birlikte iklim, toprak isteği, sıcaklık, toprak hazırlığı, sulama, çapalama ve bakım işlemleri de verimi arttıran diğer yöntemler olmaktadır.

1 dönüm tarla kaç ton domates verir?

Geleneksel tarım yöntemiyle 1 dönüm araziden yılda ortalama 12 ton domates üretiliyor. Topraksız tarım serasında ise 1 dönümden bir yılda 40 tonun üzerinde hasat yapılabiliyor.

Domates ne zaman hasat edilir?

Domatesler, açık alanda fide dikiminden hasada kadar 60-80 günlük bir zamanda hasat olgunluğuna gelir. Pazara uzaklık durumuna göre değişik olgunluk devrelerinde hasat edilir. Hasat, havanın kuru ve serin olduğu zamanlarda yapılmalıdır.

Domates kaç ay meyve verir?

Domates Ne Zaman Meyve Verir? Açık tarlada yetiştirilen domates, tohum ekiminden sonra 80-100 gün içinde, fide dikiminden sonra ise 60-80 gün arasında hasatlık hale geliyor. Serada yetiştirilen domatesler, 60-70 gün sonra hasat edilmeye başlanıyor.

Salatalık fidesi kaç cm arayla dikilir?

Salatalık fidesi dikiminde sıralar üzerinde çift dikim yapılması hem sulama hem de hasat açısından maliyetleri azaltmaktadır. Fide dikimi için uygun hale getirilen toprak nemlendirmektedir ve fideler sıralar üzeri mesafe 40-50 cm, sıralar arası mesafe ise 120-130 cm olacak şekilde dikilmektedir.

Domates verimini artırmak için hangi gübre kullanılır?

Domateste verim artırıcı gübreler; potasyum nitrat, magnezyum nitrat, kalsiyum nitrat ve amonyum nitrat azot içeren gübreler verilmesi gerekmektedir.

Verimliliği artırmak için neler yapılmalı?

TARIMDA VERİMİ ARTTIRMAK İÇİN NELER YAPILMALIDIR ?
  1. Toprak, tarımsal üretimde oldukça önemli bir unsurdur. ...
  2. Öncelikle kıraç alanlarda ve yağışın az olduğu yerlerde ekim nöbetine uyulmalıdır. ...
  3. Bitki artıklarının yakılması önlemeliyiz. ...
  4. Erozyona karşı mutlaka önlem alınmalıdır. ...
  5. Tarla işlemi trafiğini mümkün olduğunca azaltın.
Daha fazla öğe...

Domates fidesinin gelişmesi için ne yapılmalı?

Saksının 3 te birini verimli bahçe toprağı ile doldurup domates fidesini buraya dikin. Bitki gelişip gübreleme dönemi gelince, organik gübre karıştırdığınız bahçe toprağını saksınıza yavaş yavaş ekleyin. Her seferinde domatesiniz yeni eklediğiniz toprağa kök salacak ve saçak kökler taze gübreyi daha rahat alacaktır.

1 dönümden ne kadar domates çıkar?

Geleneksel tarım yöntemiyle 1 dönüm araziden yılda ortalama 12 ton domates üretiliyor. Topraksız tarım serasında ise 1 dönümden bir yılda 40 tonun üzerinde hasat yapılabiliyor.