Ciceklerde unlu bit nasil temizlenir?

İçindekiler:

  1. Ciceklerde unlu bit nasil temizlenir?
  2. Unlu bit nerede bulunur?
  3. Çiçeklerde Pamukçuk hastalığı neden olur?
  4. Un biti ucar mi?
  5. Unlu bit nasıl zarar oluşturur?
  6. Sebze bitine ne iyi gelir?

Ciceklerde unlu bit nasil temizlenir?

Sirkeli su karışımı karşısında beyaz yaprak bitlerinin pek bir şansı yoktur. Özellikle çiçek yağı, elma sirkesi ya da toz biber ile karışım üzerinde yapraklar korunabilir. Tamamen doğal bir çözüm olması ile beraber, bitlerin yapraklar üzerindeki etkisi bütünüyle ortadan kaldırır.

Unlu bit nerede bulunur?

Gözle görülür unlu bitlerin mumlu liflerle kaplı olması, onları kimyasal uygulamarla kontrol altında tutmayı zor hale getirir. Tüm dünyada nemli ve ılık iklimin oluğu yerlerde görülürler ve bitki özsuyu ile beslenerek sebze, meyve ve süs bitkilerinden oluşan geniş bir yelpazede zarar verici olarak değerlendilirler.

Çiçeklerde Pamukçuk hastalığı neden olur?

Nedeni:Unlu bit, çiçeklerde pamukçuk hastalığı olarak da bilinir. İnatçı ve hızlı yayınlan bir hastalıktır. Kümeli beyaz tepecikler oluşturarak yayıldıkları için bu ad uygun görülmüş olsa gerek. Bu hastalık çiçek saplarına yerleşip bitkinin öz suyunu emerek zarar verir.

Un biti ucar mi?

Buğday bitleri uçamaz. İstila genellikle buğday ya da tahıl ürünleriyle birlikte taşındıklarında meydana gelir. Ayrıca tahılı taşımak için kullanılan araçlarda ya da tahılların depolandığı binalarda istila ortaya çıkabilir. Dişiler, tahılın içine tek bir yumurta bırakır.

Unlu bit nasıl zarar oluşturur?

Unlu bitler mahsule çeşitli şekillerde zarar verir: Nimf ve dişiler bitkinin öz suyunu emerek gelişmeyi engeller ve yapraklarda şekil bozulmasına ve/veya sararmaya, bazen de bunun ardından yaprak dökülmesine neden olur. Bunun toplam etkisi fotosentezin ve dolayısıyla da verimin azalmasıdır.

Sebze bitine ne iyi gelir?

Sadece sirkeyi suya koymayı unutma, tersi değil. Son olarak, bir çay kaşığı gri sabun veya birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyin. Sonuç olarak, yaprak bitlerine püskürtülen sirke bitkilere daha iyi yapışacak ve daha uzun süre dayanacaktır. Bitkileri iyice püskürtüyoruz, böylece sıvı onlardan akıyor.