Fındık kurdu ne demek anlamı?

İçindekiler:

  1. Fındık kurdu ne demek anlamı?
  2. Fındık kurdu nasıl olur?
  3. Fındık kaç derecede zarar görür?
  4. Fındıkta delik neden olur?
  5. Fındık ağacı kaç dereceye kadar dayanır?
  6. Fındık kaç derece soğuğa dayanır?
  7. Verimli fındık nasıl yetiştirilir?
  8. Fındıkta uç budaması ne zaman yapılır?

Fındık kurdu ne demek anlamı?

a) böyle mini-minnacık, ufak-tefek, küçüçük fıçıcık içi dolu turşucuk, küçük sevimli, boyundan büyük işler yapan kızlara takılan lâkap.

Fındık kurdu nasıl olur?

Meyve kabuğunun altında hazırladığı yuvaya ortalama 42 yumurta bırakır. Çatlayan yumurtadan çıkan larvalar fındık içi ile beslenirler. Fındık içinde gelişen larvalar fındık kabuğunda 1,5–2 mm delik açıp toprağa düşer. Larva, toprak içindeki yuvasında 1-3 yıl içinde pupa ve ergin olur, topraktan çıkar.

Fındık kaç derecede zarar görür?

Fındık bitkisinin gövdesi -20 dereceden, yan dalcıkları -15 dereceden itibaren zarar görmeye başlar. Erkek çiçekler ise açtıkları yani fenerlerime tabir edilen döneminde -5, anterler içerisinde ise -8 derecede zarar görmeye başlar.

Fındıkta delik neden olur?

Daha sonraları fındığın meyve kabuğunu, hortumunun ucundaki ağız parçalarıyla kemirerek deler ve kabuk içindeki yumuşak etli kısımla beslenirler. bu beslenmeden dolayi kabukta çöküntüler oluşur . Meyve içinde larvalar meyve içini tamamen yedikten sonra bir delik açarak dışarı çıkarler.

Fındık ağacı kaç dereceye kadar dayanır?

Fındığın, fenolojik evrelerine bağlı olarak meydana gelecek donlardan büyük ölçüde zarar görebildiğini belirten Kırmacı, “Fındık bitkisinin gövdesi tam dinlenme döneminde eksi 25 dereceye dayanabilmektedir.

Fındık kaç derece soğuğa dayanır?

vermektedir. Fındık tomurcukları kış döneminde -10 dereceye kadar zarar görmezler, -15 dereceden itibaren en az 12 saatte zarar görürler, -20 derecede tamamen ölürler. Burada fındık çeşitleri önem taşımaktadır. Örneğin Palaz ve Kalınkara fındık çeşitleri iklim şartlarından en fazla etkilenen türlerdir.

Verimli fındık nasıl yetiştirilir?

Fındık, yapraklarını döküp toprakta humus meydana getiren ağaçların gölgeliklerine, soğuk bölgelerde güneye bakan, kuzeye kapalı yerlere dikilmelidir. Fındık tohumundan, çelikle, daldırma ile aşı ile üretilebilirse de en iyisi kök diplerinden süren fışkınlarla yetiştirme türüdür.

Fındıkta uç budaması ne zaman yapılır?

Bu dönem, yaklaşık olarak Ekim-Mart ayları arasını kapsar.