Işyerinin el değiştirmesi halinde işçinin kıdem tazminatı hakkı doğar mı?

İçindekiler:

  1. Işyerinin el değiştirmesi halinde işçinin kıdem tazminatı hakkı doğar mı?
  2. Sirket isim değişikliğinde çalışan personele tazminat hakkı doğar mi?
  3. Işyeri devredildiğinde devredenin sorumluluğu devir tarihinden itibaren en çok kaç yıldır?
  4. Işveren neden sigorta giriş çıkışı yapar?

Işyerinin el değiştirmesi halinde işçinin kıdem tazminatı hakkı doğar mı?

Kısacası kıdem tazminatını alabilmek için kişinin kendi istek ve kusuru dışında işten çıkartılması gerekiyor. ... Ancak el değiştiren işyeri; anonim şirket veya limitet şirket ise diğer bir tabirle sermaye şirketi ise, işçi işyerinin el değiştirmesi halinde kıdem tazminatına hakkı kazanamaz.

Sirket isim değişikliğinde çalışan personele tazminat hakkı doğar mi?

Çalışan da işyeri devredildiği için haklarını kaybetme korkusuyla iş sözleşmesini haklı nedenle feshedemez. Feshetmesi halinde kıdem tazminatı veya başka bir tazminat talep edemeyecektir. Yargıtay'a göre de işyeri devri fesih niteliğinde olmadığından, devir sebebiyle feshe bağlı hakların istenmesi mümkün değildir.

Işyeri devredildiğinde devredenin sorumluluğu devir tarihinden itibaren en çok kaç yıldır?

İşyerinin devri halinde devreden işverenin sorumluluğu İK md.6/III 'te düzenlenmiştir. Devredenin sorumluluğu devirden önce doğmuş ve devir tarihinde ödenmesi gereken borçlarla sınırlandırılmıştır. Bu sorumluluğun süre bakımından kapsamı devir tarihinden itibaren azami 2 yıl olarak belirlenmiştir.

Işveren neden sigorta giriş çıkışı yapar?

İşçi işyerinde ara vermeden düzenli işine gidip gelir çalışırsa işveren muhasebecisi SGK kayıtlarına bu kesintisiz çalışmayı bildirmelidir. ... Borçlarından kurtulmak için bazen işveren firma ismini değiştirmekte bu arada da işçileri çıkış giriş yapmaktadır.