Endoskopi ile neye bakılır?

İçindekiler:

  1. Endoskopi ile neye bakılır?
  2. Endoskopi ne amaçla yapılır?
  3. Kapsül endoskopi nasıl yapılır?
  4. Ince bağırsak içi nasıl görüntülenir?
  5. Kapsül endoskopi ne kadar sürer?

Endoskopi ile neye bakılır?

Endoskopi, mide içerisinde, kalın bağırsakta veya yemek borusunda yara, polip veya tümör gibi lezyonların tanı ve tedavisinde kullanılır. Yemek borusunda ya da diğer bölgelerde patolojik bulgular aranır.

Endoskopi ne amaçla yapılır?

Yemek borusu, onikiparmak bağırsağı ve mide hastalıklarından şüphelenilen durumlarda endoskopi işlemi yapılmaktadır. Ağıza acı su gelme, yutkunma, ekşime, kazınma, şişkinlik veya hazımsızlık ya da kanama şüphesi olan hastalara mutlaka endoskopi yapılması gereklidir.

Kapsül endoskopi nasıl yapılır?

Kapsül saniyede 2 fotoğraf çekerek, bunları kayıt cihazına aktarır. Yaklaşık 8-10 saat süren kayıt süresi sonunda bu yapışkan alıcılar ve kayıt cihazı çıkartılır ve cihazdaki görüntüler özel bir bilgisayar programı yardımıyla bir film haline dönüştürülerek, bilgisayar monitöründe doktor tarafından incelenir.

Ince bağırsak içi nasıl görüntülenir?

Ucunda ışıklı kamera olan kıvrılabilen bir alet yardımı ile içi boşluklu organların görüntülenmesi işlemine endoskopi denir. Ağızdan girmek suretiyle yemek borusu, mide ve on iki parmak bağırsağının incelenmesine gastroskopi, kalın bağırsak ve ince bağırsağın bir kısmının incelenmesine ise kolonoskopi adını veriyoruz.

Kapsül endoskopi ne kadar sürer?

Yaklaşık 8-10 saat süren kayıt süresi sonunda bu yapışkan alıcılar ve kayıt cihazı çıkartılır ve cihazdaki görüntüler özel bir bilgisayar programı yardımıyla bir film haline dönüştürülerek, bilgisayar monitöründe doktor tarafından incelenir. Bu inceleme 2 saat civarında sürer.