Hamile kalmak için hangi folik asit kullanılmalı?

İçindekiler:

  1. Hamile kalmak için hangi folik asit kullanılmalı?
  2. Ilaç kullanmak hamile kalmayı engeller mi?
  3. Ağrı kesici kullanmak hamile kalmayı engeller mi?
  4. Ağrı kesici haplar yumurtalıklara zarar verir mi?
  5. Regl döneminde ağrı kesici içmek doğru mu değil mi?

Hamile kalmak için hangi folik asit kullanılmalı?

Özellikle, daha önceden folik asit eksikliği saptanmış veya nöral tüp defekt anomalili bebek doğurmuş kadınlar, gebe kalmayı düşündükleri tarihin en az 3 ay öncesinden itibaren mutlaka B9 vitamini olarak bilinen folik asit günlük olarak alınmaya başlanmalıdırlar.

Ilaç kullanmak hamile kalmayı engeller mi?

Hamile kalmayı zorlaştıran ilaçlar Alerji, soğuk algınlığı, öksürük, mide hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, böbrek hastalıkları ve tiroit bezi hastalıklarının tedavisinde kullanılan ilaçlar, ağrı kesiciler ve antibiyotikler üreme sağlığını etkileyebilir.

Ağrı kesici kullanmak hamile kalmayı engeller mi?

Çoksüer, ağrı kesici ilaçların çocuk sahibi olmak isteyen kadınlarda yumurtlama bozukluğu yaptığını ve kadınların doğurganlık kapasitesini azalttığını vurgulayarak, çocuk sahibi olmak isteyen kadınların doktor kontrolünde ağrı kesici kullanmaları gerektiğini ifade etti.

Ağrı kesici haplar yumurtalıklara zarar verir mi?

Yumurtalıklarınızda kist vb bir oluşum varsa ne kadar ağrı kesici içseniz de bir faydası olmayacaktır. Muayene sonrasında herhangi bir sorun saptanmamışsa bazen iyi yumurtlamanın bir göstergesi olarak kadın ağrılı adet görebileceğinden ağrı kesici kullanmanızın bir sakıncası olmayacaktır.

Regl döneminde ağrı kesici içmek doğru mu değil mi?

Ağrı kesicilerin bir kısmı adet miktarını azaltabilir. Ancak bunun sağlık üzerine gösterilmiş hiçbir olumsuz etkisi yoktur. Bilakis kanama az olacağı için kansızlık da daha az görülür. Ağrı kesicilerden fayda görmeyen hastalara, özellikle de gebelikten korunma isteği varsa doğum kontrol ilaçları yazılabilir.