Kulak şekil bozukluğu nasıl düzeltilir?

İçindekiler:

  1. Kulak şekil bozukluğu nasıl düzeltilir?
  2. Kepçe kulak ameliyatı fiyatı ne kadar?
  3. Ameliyatsız kepçe kulak düzelir mi?
  4. Kulak şekil bozukluğu neden olur?
  5. Normal kulak nasıl olur?

Kulak şekil bozukluğu nasıl düzeltilir?

Fark edilmeyen ya da tedavi edilmemiş kulak şekil bozuklukları çocuklar için ileriki yıllarda psikolojik bozukluklar, kafasına takma, akran zorbalığı gibi durumlara neden olabiliyor ileriki yaşlarda kulak kepçesi anormalliklerinin tek tedavisi maalesef otoplasti denilen cerrahi yöntemdir.

Kepçe kulak ameliyatı fiyatı ne kadar?

Operasyon süresi yapılacak işleme göre değişmekle birlikte ortalama 1 saattir. Kepçe kulak ameliyatında kulak arkasından görünmeyen bir kesiyle girilerek gerekli düzeltme işlemleri yapılır.

Ameliyatsız kepçe kulak düzelir mi?

Özellikle ergenlik çağındaki çocuklar kepçe kulak bantla düzelir mi, bandana ile düzelir mi gibi halk arasında kepçe kulağın ameliyatsız tedavisi olarak yanlış bilinen çözümler aramaktadırlar. Kepçe kulak sorunu ameliyatsız olarak tedavi edilememektedir.

Kulak şekil bozukluğu neden olur?

Kulağı oluşturan yapılarda meydana gelen bozukluklar şekil bozukluğuna neden olmaktadır.Doğuştan olan şekil bozukluklarının nedenleri henüz kesin olarak bilinmemekle birlikte; genetik faktörler, annenin hamilelikte geçirdiği hastalıklar, radyasyona maruz kalması, kullandığı bazı ilaçlar, alkol tüketimi, bebeğin anne ...

Normal kulak nasıl olur?

Kıkırdak doku yeteri kadar gelişemediği için kafatasıyla arasında oluşması gereken açı genişler ve kulak çıkıntısı ön tarafa doğru eğilmeye başlar. Bunun sonucunda da kulaklar daha geniş bir açı ile açık görünür. Normal şatlarda bir kulak 6,5 cm uzunluk ve 3,5 cm genişliğe sahiptir.