20 haftalık bebek nasıl oluyor?

İçindekiler:

  1. 20 haftalık bebek nasıl oluyor?
  2. 20 haftalık gebelikte sancı neden olur?
  3. 5 ayda kasık ağrısı normal mi?
  4. 22 haftalik gebelikte karın ağrısı olur mu?

20 haftalık bebek nasıl oluyor?

Hamileliğin 20. haftasında bebeğiniz Aynı şekilde bebek gelişimi de yarı yolu geçti... Bu haftalarda baş-popo uzunluğu ultrasonografide ölçülebiliyor. 20. hafta itibariyle bebeğinizin boyunun yaklaşık 15-17 cm arasında, kilosunun ise 280-310 gr arasında olması bekleniyor. Kalbi dakikada 120-160 kez hızla atmaktadır.

20 haftalık gebelikte sancı neden olur?

Bu haftadaki anne adayındaki değişimler tamamen hamilelik hormonunun verdiği değişimlerden kaynaklanmaktadır. Bebeğin ağırlığının artmaya başlamasıyla karın bölgesinde gerilme ve çatlaklıklar meydana gelmeye başlayabilir. Bu haftada anne adayında ağrılar ve kramplar meydana gelebilmektedir.

5 ayda kasık ağrısı normal mi?

Hamileliğin ilk haftalarında kasık ağrısı normal midir? Hamileliğin 4. ve 5. haftalarında yaşanan kasık ağrısı oldukça doğaldır ve sebebi bebeğin rahme yerleşiyor olmasıdır.

22 haftalik gebelikte karın ağrısı olur mu?

Rahim büyüdükçe karın kasları gerilir. Bu gerilme karın ve kasık bölgesinde ağrı ve krampa sebep olabilir. Karın kasları bazen bir süre kasılıp gevşeme hareketi yaparak sizi doğum sancısı sanabileceğiniz bir duruma sokabilir.