Yetişkinlerde geniz eti tekrarlar mı?

İçindekiler:

  1. Yetişkinlerde geniz eti tekrarlar mı?
  2. Geniz eti ameliyatları riskli midir?
  3. Geniz eti alındıktan sonra tekrar olur mu?
  4. Geniz eti kendiliğinden yok olur mu?
  5. Geniz eti ameliyatı sonrası konuşma bozukluğu olur mu?
  6. Geniz akıntısı konuşmayı etkiler mi?
  7. Geniz eti alınırsa sesi etkiler mi?
  8. Burun estetiği sesi etkiler mi?
  9. Burun eğriliği konuşmayı etkiler mi?

Yetişkinlerde geniz eti tekrarlar mı?

Özellikle 2 yaş altında yapılan geniz eti ameliyatlarında tekrardan nüks ihtimali yaklaşıl lardayken 2 yaş sonrası ameliyatlarda nüks oranı biraz daha düşüktür. Bunun en önemli nedeni hastanın alerjik yatkınlığı, genetik özellikleri, ailevi özellikleri en önemli faktörlerden bir tanesidir.

Geniz eti ameliyatları riskli midir?

Geniz bölgesinin yan taraflarında kulağı havalandıran östaki borusunun ağızları yer alır. Görmeden yapılan aşırı geniz eti çıkarma işlemlerinde bu yapılar zarar görebilir. Ancak koblatör sisteminde kamera ile yeterli bir görüş açısı sağlandığı için söz konusu risk yok denecek kadar azdır.

Geniz eti alındıktan sonra tekrar olur mu?

Oysa geniz etinin tekrarlaması oldukça nadirdir ve burun-geniz bölgesindeki tıkanıklığın devam ettiği çocuklarda aslında geniz etine eşlik eden, örneğin alerjik nezle gibi diğer bir hastalık bu durumun sebebi olabilir.

Geniz eti kendiliğinden yok olur mu?

GENİZ ETİ TEDAVİSİ İltihaplı geniz eti ilk önce antibiyotiklerle tedavi edilmeye çalışılır. Eğer geniz etinde iltihap yoksa, doktorunuz bir süre beklemeyi önerebilir, özellikle çocuklarda geniz etinin bir miktar büyümesi normaldir. Zamanla geniz eti kendiliğinden küçülebilir.

Geniz eti ameliyatı sonrası konuşma bozukluğu olur mu?

Ameliyat sonrası konuşmanın genizden gelmesi normaldir ve bu durum 3 hafta kadar sürebilir. Sesin oluşumunda genizdeki hava boşluğunun hacminin rolü vardır bu nedenle genizi dolduran adenoid dokusunun alınmasını takiben ses tonunda hafif bir değişiklik kalıcı olarak oluşabilir.

Geniz akıntısı konuşmayı etkiler mi?

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ahmet Yılmaz, tedavi edilmeyen geniz eti büyümesinin çocuklarda horlama, ağzı açık uyuma, altüst çene oranının bozulması, işitme kaybı, çok zor iyileşen sinüzit atakları, orta kulak iltihapları ve hatta konuşma bozukluğuna yol açabileceği uyarısında bulundu.

Geniz eti alınırsa sesi etkiler mi?

İşlem sonrası hastanın sesi sanki burnundan konuşuyormuş gibi çıkabilir. Bu durum oldukça normaldir, geniz etinin çok büyük olduğu durumlarda birkaç hafta ila üç aya kadar sürebilir.

Burun estetiği sesi etkiler mi?

Estetik doktorlarının birçoğu hastalarına ameliyattan sonra seslerinin değişebileceğini söylemezler. Bu ses değişikliği, normal insanlarda fark edilmez ama ses sanatçılarında kötü sonuçlar doğurabilir. Ameliyattan en çok kafa sesleri zarar görür. Yüksek tonlar bir daha çıkmaz.

Burun eğriliği konuşmayı etkiler mi?

Burun bölmesi eğriliklerine bağlı olarak ağız, dil, yutak, gırtlak ve soluk borusunda kuruluk oluşur. Dil paslanır, lezzet duyumu azalır, ağız kokar, gıcık ve öksürük oluşur. Çok kolay ve sık farenjit ve soğuk algınlığı için müsait hale gelir. Koku duyusu azalır veya kaybolur, genizden konuşma olur.