Dövmede daire ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Dövmede daire ne anlama gelir?
  2. Üç nokta dövme ne anlama geliyor?
  3. Unalome dövmesi ne demek?
  4. Hiçlik dövmesi anlamı nedir?
  5. Maori dövmesi ne anlama gelir?

Dövmede daire ne anlama gelir?

Daire Geçiçi Dövmeler Bu şekil, yaşamın döngüsel doğasını, zamanın geçişini, başlangıç ve bitişin birliğini sembolize eder. Daire, genel anlamı evrensellik olan bir semboldür. Aynı zamanda bütünlük, orjinal mükemmellik, benlik, sonsuzluk gibi kavramları da temsil eder.

Üç nokta dövme ne anlama geliyor?

ÜÇ NOKTA Genellikle elin üst tarafında, başparmakla işaret parmağının arasına yapılır. Dövme, İspanyolcası 'Mi Vida Loca' olan 'Benim Çılgın Hayatım' anlamına gelir.

Unalome dövmesi ne demek?

Unalome sembolü anlam olarak aydınlanmaya ulaşmanın bir göstergesi olarak görülür. Dövmede ki kıvrımlar aydınlanma sürecinde ki yol bulma mücadelesini ifade eder, yolda devam edilirken çevreden haber olunan ve gittikçe büyüyen bir dünyaya işaret eder.

Hiçlik dövmesi anlamı nedir?

Bu dövmenin adı hiçlik sembolü… Hiçlik sembolü anlamı; felsefik olarak nihilizm de hiççilik, tasavvufta ise benlik, gurur, kibir gibi kötü duygulardan, huylardan arınmak, hiçlik ve yokluk durumunda olmaktır. ... Hiçlik, bilgelik demektir.

Maori dövmesi ne anlama gelir?

Maori halkı bedenini en kutsal parça olarak kabul eder. ... En popüler Maori dövmeleri, eğri şekiller ve sarmal gibi desenlerden oluşan yüz dövmeleridir.Çoğu zaman dövme, tüm yüzünü örter ve bu biçimler onlar için sıra, sosyal statü, güç ve prestij sembolü olarak kabul edilir.