Deri rengini ne belirler?

İçindekiler:

  1. Deri rengini ne belirler?
  2. Normal deri rengi nasıl olmalı?
  3. Cilt renkleri nelerdir?
  4. Ten rengi nasil Beyazlastirilir?

Deri rengini ne belirler?

Pigment türünün yanı sıra pigment miktarı da ten rengini belirleyen faktörlerdendir. Pigment miktarının ve melanosit hücrelerinin sayısının düşük olması ten renginin açık olmasına neden olur. Derimize renk veren pigmentlerin türü ve miktarı genler tarafından belirlenir.

Normal deri rengi nasıl olmalı?

İnsan cildinin tonu koyu kahverengiden neredeyse renksiz pigmentasyona kadar değişebilir. Genel olarak Afrika'nın kuzeyinde yaşayan halklar açık cilt, saç ve göz renklerine sahiptirler. Afrikalılar ise diğer dünya halklarında farklı olarak genellikle çok koyu cilt, aşırı kıvırcık siyah saçlar ve gözlere sahiptirler.

Cilt renkleri nelerdir?

Melanin pigmentinin deride iki türü bulunur. Bu pigmentlerden eumelanin cilde kahverengi-siyah, pheomelanin ise sarı-kırmızı renk verir. Tenleri koyu renk olan insanların cildinde eumelanin üretimi daha fazlayken, pheomelanin üretiminin fazla olduğu kişilerin tenleri açık renklerdedir.

Ten rengi nasil Beyazlastirilir?

Limon suyuyla cildini yıka.
  1. Yarım limonu sık ve aynı miktarda su ekle. ...
  2. Pamuğu karışıma batır ve yüzüne, boynuna, göğsüne, kollarına ve cildinin daha açık renk olmasını istediğin diğer yerlerine sür.
  3. Bunu cildinde 20 dakika beklet, sonra da ılık suyla durula.
Daha fazla öğe...