At kestanesi ilacı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. At kestanesi ilacı nasıl yapılır?
  2. At kestanesi meyvesi yenir mi?
  3. At kestanesi suyu içilir mi?
  4. At kestanesi kremi basura sürülür mu?
  5. Farmasi at kestanesi kremi selülite iyi gelir mi?
  6. At kestanesi çay ne işe yarar?

At kestanesi ilacı nasıl yapılır?

Yarım kilo at kestanesini soyun ve güzelce dövün. At kestanesinin üzerine bir şişe elma sirkesi ilave edin. Malzemeleri karıştırdıktan sonra güneş görmeyen bir yerde 20-25 gün bekletin. Bu sürenin sonunda kıvam alan kremi ağrılı bölgelere uygulayabilirsiniz.

At kestanesi meyvesi yenir mi?

Evet, yukarıda da bahsettiğimiz gibi at kestanesi ağacının meyvesi, çiçeği, ağaç kabuğu, tohumu, özetle hemen her bölümü ilaç ve krem yapımında kullanılıyor. Ancak at kestanesi eskulin adı verilen bir zehir içerdiğinden çiğ olarak tüketilmesi ölüme varan sonuçlar doğurabilir.

At kestanesi suyu içilir mi?

At kestanesi çayı hazırlarken ilk önce ağacın kurutulmuş yaprakları ve kabuklarını kaynamış bir suya ilave edin. Daha sonra 5-6 dakika demlemeye bırakınız. Demlendikten sonra süzüp tüketebilirsiniz. Günlük en fazla bir çay bardağı içilmesi gerekmektedir.

At kestanesi kremi basura sürülür mu?

Varis, basur, hemoroid, damar sertleşmesi sorunlarında kullanılan at kestanesi kremi bütün damar serleşmesi sorunlarında kullanılmaktadır. İshal ve ateş sorunları etkili bir biçimde yok eder.

Farmasi at kestanesi kremi selülite iyi gelir mi?

Özellikle selülitlerin azaltılması, çatlaklardan dolayı oluşan görünümün ve deformasyonun toparlanması, kol ve bacak için gibi yağlanmaya ve sarkmaya müsait bölgelerin daha diri durması için at kestanesi jelinden faydalanabilirsiniz.

At kestanesi çay ne işe yarar?

AT KESTANESİ ÇAYI FAYDALARI •At kestanesi çayı ağrılı varislerde ve krampları gidermeye yardımcı olur. Cilt sağlığını korur, cilde güzellik verir. Kronik venöz yetmezlik tedavisine yardımcı olmaktadır. Vücutta biriken ödemi atmaya yardımcı olur.