Sağ göğsüm ağrıyor neden olabilir?

İçindekiler:

  1. Sağ göğsüm ağrıyor neden olabilir?
  2. Sağ göğüs ağrısı neden olur Kadınlarda?
  3. Hamilelikte sag göğüs ağrısı neden olur?
  4. Hamilelikte sağ kaburga neden ağrır?

Sağ göğsüm ağrıyor neden olabilir?

Bununla birlikte göğüs ağrısı şikâyeti varlığında öncelikle mutlaka kalp sorunları ekarte edilmelidir. Göğüs ağrısının diğer nedenleri arasında akciğer sorunları, hazımsızlık, reflü, kas gerginliği, göğüs kemiğine yakın kaburga eklemlerinde iltihaplanma sayılabilir. Birçok farklı problem göğüs ağrısına neden olabilir.

Sağ göğüs ağrısı neden olur Kadınlarda?

Sağ meme ağrılarının en büyük sebeplerden biri soğuk algınlığıdır. Özellikle grip veya üşütme gibi durumlarda sağ meme ağrıyabilir. Bununla beraber enfeksiyonun durumuna göre de kişiler memede ağrı hissedebilir.

Hamilelikte sag göğüs ağrısı neden olur?

Anne adayının vücudundaki hormonların harekete geçmesi, etkinliğinin bu süreçte artmış olmasıdır. Göğüs bölgesine kan akışının artmış olmasıdır. Göğüs ağrısının başka bir nedeni de göğüste süt kanallarının gelişmesi ve harekete geçmesidir. Ayrıca göğüs ağrısı erken hamilelik belirtisidir.

Hamilelikte sağ kaburga neden ağrır?

Ayrıca hamilelik boyunca kaslarda ve hormonlardaki değişim de kaburga ağrılarına neden olabilir. Hamileyken göğüs kafesi, rahmi ve akciğerleri desteklemek için genişler. Göğüs kafesi, hamile kadının duruşunu da dengelemek zorundadır. Bunların tümü kaburgalarda ağrılara neden olur.