Dur yolcu şiiri ne anlatıyor?

İçindekiler:

  1. Dur yolcu şiiri ne anlatıyor?
  2. Dur Yolcu adlı şiirin şairi kimdir?
  3. Dur yolcu nerede yazıyor?
  4. Dur Yolcu diye kime seslenmektedir?

Dur yolcu şiiri ne anlatıyor?

Şair Necmettin Halil Onan, "Bir Yolcuya" şiirinde Çanakkale savaşlarında Türk askerinin destansı direnişini konu alarak bu büyük savaşı kaleme almıştır. Birinci dünya savaşının en kanlı cephelerinden biri olan Çanakkale cephesinde çok büyük kayıplar verilmiş, Türk Halkı buna rağmen destansı direnişini sürdürmüştür.

Dur Yolcu adlı şiirin şairi kimdir?

Necmettin Halil Onan (1902, Çatalca, Kocaeli - 17 Ağustos 1968, İstanbul), Türk şair, öğretmen, akademisyen, edebiyat tarihçisi. Türk edebiyatının artık klasikleşmiş eseri olan ve Türk ordusunun Çanakkale Savaşı'ndaki savunmasını anan "Bir Yolcuya" şiirini kaleme alan şairdir.

Dur yolcu nerede yazıyor?

Çanakkale Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir köyünde dağın yamacında bulunan, Necmettin Halil Onan'ın Çakıl Taşları şiir kitabında yer alan 'Bir Yolcuya' şiirinin ilk mısrasının yazılı olduğu 'Dur Yolcu' yazısı, Değirmen Burnu Tabyası'ndaki Çanakkaleli Asteğmen Seyran Çebi tarafından 29 ...

Dur Yolcu diye kime seslenmektedir?

Şair bu şiirinde Bu topraklardan geçen bu topraklarda yaşayan ya da bu topraklara yolu düşecek kim varsa ona seslenmektedir. Bu şiir sadece kendi vatandaşlarımıza değil aynı zamanda ülkemizin hangi koşullarda kuruldu ve de kurtulduğunu da bütün dünyaya duyuran bir şiirdir.