Boyunda karıncalanma nedir?

İçindekiler:

  1. Boyunda karıncalanma nedir?
  2. Boyun sıkışması neden olur?
  3. Ensede karıncalanma nedir?
  4. Ense yanması neye işarettir?

Boyunda karıncalanma nedir?

Boyun ağrısına çoğunlukla tutukluk, uyuşma, karıncalanma, bulanık görme, kulak çınlaması, denge bozukluğu, baş dönmesi, çarpıntı gibi semptomlar eşlik eder. Tutukluk uzun süreli ise sebebi iltihaplı bir romatizmadır. Uyuşma, karıncalanma şeklindeki yakınmalar sinir kökü sıkışmasının göstergesidir.

Boyun sıkışması neden olur?

Boyunda sinir sıkışması birçok kişide görülmekte olan bir rahatsızlıktır. Öyle ki çevremizde pek çok kişi boyun ağrılarından muzdariptir. Boyun ağrılarının oluşma sebepleri kireçlenmeler, fıtıklar, fibromiyalaji, boyun düzleşmesi, kas tutukları, miyofasial ağrı sendromları gibi birçok nedene bağlı gelişebilir.

Ensede karıncalanma nedir?

Oksipital sinirler, kafanın en tepesinden ense köküne kadar olan hislerden sorumludur. Oksipital nevralji ense kökünden başlayarak, başın üzerine doğru uzanan elektrik çarpması hissi, karıncalanma veya ağrı ile ortaya çıkabilir. Kısacası oksipital nevralji, kafa derisinden geçen sinirlerin iltihaplanmasına denir.

Ense yanması neye işarettir?

Boyundaki kasların ve ligamentlerin gerilmesi nedeni ile ensede yanma hissi ortaya çıkabilir. Sinir kökleri ya da sinir uçlarının zedelenmesi sonucunda ensede yanma hissi ile birlikte karıncalanma, uyuşma, sancı, batma ya da acıma gibi hisler de ortaya çıkabilir.