Tüp mide ameliyatı sonrası ilk ayda kaç kilo verilir?

İçindekiler:

  1. Tüp mide ameliyatı sonrası ilk ayda kaç kilo verilir?
  2. Tüp mide ameliyatı sonrası 2 ayda kaç kilo verilir?
  3. Mide küçültme ameliyatı sonrası kaç kilo verilir?
  4. Tüp mide ameliyatında 1 haftada kaç kilo verilir?
  5. Tüp mide ameliyatı sonrası neden kilo verilmez?

Tüp mide ameliyatı sonrası ilk ayda kaç kilo verilir?

Obezite hastaları için umut olan ameliyatla ilgili bilgi veren Baykan, "Tüp mide ameliyatı sonrası hedeflenen ilk 1 ay içinde 10 ila 25 kilo verilmesidir. Hastalar genellikle üçüncü ayda toplam 30-40 kilo vermiş oluyor.

Tüp mide ameliyatı sonrası 2 ayda kaç kilo verilir?

Ameliyat sonrası ilk aylar hızlı bir kilo verilir. Örneğin 130 kilo ağırlığında olan bir kişi ilk ay 15 kilo civarında kilo vermesi beklenir. İkinci ay ise 10 kilo, takip eden aylarda ise 5 kilo vermesi normaldir.

Mide küçültme ameliyatı sonrası kaç kilo verilir?

Bu süreç 1. ay, 2.ay ve 3.ay olarak izlenebilmektedir. Ameliyattan sonra direk kilo verilmeye başlanamaz. 1 ay sonunda 15 kilo verilebilir. Daha sonra ise 3 ay sonunda 40 kilo verilebilmektedir.

Tüp mide ameliyatında 1 haftada kaç kilo verilir?

Bu sayı altı ay sonra yüzde 50'ye yükseliyor – bu da beklenen kilo kaybının haftada yaklaşık bir ila iki kilo civarı olduğu anlamına geliyor. 12 ay sonra fazla kiloların yüzde 60'ına kadar kaybedilir. 18 ay sonra, toplam aşırı kilo yüzdesi yüzde 70 ila 80'e ulaşabilir.

Tüp mide ameliyatı sonrası neden kilo verilmez?

Tüp mide ameliyatı olan hastaların, ameliyat sonrası kilo verememesinin sebepleri arasında en başta, kuruyemiş, çikolata, alkol ya da yüksek kalori içeren sıvılar tüketmiş olmasıdır.