Diş temizleme sonrası hassasiyet ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Diş temizleme sonrası hassasiyet ne kadar sürer?
  2. Diş taşlarını temizletmek zararlı mı?
  3. Diş taşı temizlendikten ne kadar sonra yemek yenir?
  4. Diş taşı temizliği sonrası diş sallanması geçer mi?

Diş temizleme sonrası hassasiyet ne kadar sürer?

Hastaların bir diğer cevabını merak ettiği soru da “Diş taşı temizliği sonrası hassasiyet ne kadar sürer?” sorusudur. Genelde bir hafta gibi bir süre içerisinde geçmesi normaldir. Bu hassasiyetin çabuk geçmesi adına bazı yiyeceklerden kaçınılmalıdır.

Diş taşlarını temizletmek zararlı mı?

Diş taşı temizletmek, zararlı değildir. Bahsettiğimiz gibi dişlerde oluşan bu taşlar, bakterilerin plaklar halinde bir süre sonra taşlaşması neticesinde oluşmaktadır. Bu ve bunun gibi oluşumlar asla yararlı oluşumlar değildir.

Diş taşı temizlendikten ne kadar sonra yemek yenir?

İşleminin ardından hasta 2 saat boyunca hiçbir şey içmemeli ve yememelidir. İlk 24 saat içerisinde sıcak ve soğuk şeylerden uzak durulmalıdır. Temizleme işleminin ardından diş etlerinde sızıntı olması ve birkaç gün soğuk sıcak hassasiyeti yaşanması mümkündür.

Diş taşı temizliği sonrası diş sallanması geçer mi?

Diş taşı temizliği sonrasında; Diş taşlarının yoğun olduğu ve/veya diş eti hastalığının ilerleyen döneminde temizlik yapıldığında dişler destek dokularını kaybetmiş olduğundan sallanması normaldir. Diş yüzeyinde diş taşlarının temizlenmesi sonrası dille pütürlü alanlar hissedilebilir.