Audi şanzıman DSG mı?

İçindekiler:

  1. Audi şanzıman DSG mı?
  2. Audi otomatik şanzıman yağı ne zaman değişir?
  3. Audi hangi şanzımanı kullanıyor?
  4. Audi A3 hangi şanzımanı kullanıyor?
  5. Audi a6 şanzıman yağı kaç km değişir?
  6. DSG şanzıman yağı değişmeli mi?
  7. DCT şanzıman DSG mi?

Audi şanzıman DSG mı?

Volkswagen'in kullandığı çift kavramalı şanzıman tipinin adı DSG teknolojisiydi. Ancak benzer teknolojileri Audi, Nissan, Mitsubishi, BMW ve Porsche markalarında da görüyoruz. Örneğin Audi'deki çift kavramalı şanzıman teknolojisinin adı S-Tronic'tir.

Audi otomatik şanzıman yağı ne zaman değişir?

Aracınız otomatik şanzımanlı* güç aktarım organı ile donatılmıştır. Aracınızın güç aktarım organlarının doğru ve sağlıklı çalışabilmesi için her 60.000 km'de şanzıman yağının değiştirilmesi gerekmektedir.

Audi hangi şanzımanı kullanıyor?

CVT (Continuously Variable Transmission) şanzıman, Audi A6, Nissan Murano SUV, Nissan Micra, Honda Civic, Honda City, Toyota Prius, Fiat Albea, Subaru G3X, Subaru HM-01, Avrupa Ford Fiesta 1.3 lt. ve Ford Escort 1.6, Volvo, BMW gibi araçlarda kullanılan şanzıman türüdür.

Audi A3 hangi şanzımanı kullanıyor?

Audi A3 araçlarında kendi üretimi olan 01M, 01N ve DSG şanzıman ve ZF şanzıman kullanmaktadır.

Audi a6 şanzıman yağı kaç km değişir?

Aracınızın güç aktarım organlarının doğru ve sağlıklı çalışabilmesi için her 60.000 km'de şanzıman yağının değiştirilmesi gerekmektedir.

DSG şanzıman yağı değişmeli mi?

DSG şanzıman yağı değişim vakti konusunda üretici kataloğunda bilgi verilmiyorsa uzman desteği alabilirsiniz. Ayrıca genel bir yargı olmakla birlikte 60 bin km'de bir şanzıman yağı değişimi yapılması gerektiği de akılda tutulabilir.

DCT şanzıman DSG mi?

Kaç tip otomatik şanzıman vardır? Başlığımızda DSG olarak belirttiğimiz ve VW tarafından kullanılan bu kısaltma ile DCT aslında aynı kavramlar. Ancak Türk kullanıcısı tarafından genelde DSG olarak bilindiği için bu şekilde belirttik. Temel olarak DSG ile DCT aynıdır.