Şizofreni hastalığına hangi bitkiler iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Şizofreni hastalığına hangi bitkiler iyi gelir?
  2. Şizofreni hastaları ne yemeli?
  3. Şizofreni Hastasina ne iyi gelir?
  4. Şizofrenide kullanılan ilaçlar nelerdir?
  5. Şizofren teşhisi konulan birine nasıl davranmalı?

Şizofreni hastalığına hangi bitkiler iyi gelir?

Şizofreni tedavisinde kullanılan niasin açısından havuç kadar ıspanak da son derece zengin. Patates ve mısır da niasin zengini sebzeler arasında.

Şizofreni hastaları ne yemeli?

Şizofreni Hastalarının Beslenmesinde Kalsiyum ve Fosfor Şart Kalsiyum süt ve süt ürünleri başta olmak üzere koyu yeşil yapraklı sebzelerde, pekmez, susam, fındık ve kuru baklagillerde bulunur. Fosfor ise et, yumurta, tavuk, balık, yağlı tohumlarda bulunur.

Şizofreni Hastasina ne iyi gelir?

Şizofreni hastası kişiye, birlikte aktivite yapmak önerilebilir. Örneğin birlikte televizyon izlemek, müzik dinlemek, kart oyunları oynamak ya da kitap okumak hastaya iyi gelecektir.

Şizofrenide kullanılan ilaçlar nelerdir?

Flufenazin, haloperidol, risperidon, perfenazin, aripiprazol, klozapin ve olanzapin stabil dönem şizofreni tedavisinde sıklıkla tercih edilen ilaçlardır. Yeni antipsikotiklerde tardiv diskinezi gibi yan etki riskleri önemli ölçüde düşüktür. Bundan dolayı uzun süreli tedavide güvenle kullanılabilmektedir.

Şizofren teşhisi konulan birine nasıl davranmalı?

Söylediği şeyler mantık dışı da gelse sabırlı olmalı, duygusunu anlamaya çalışmalısınız. Ailenin daha sakin, telaşsız davranabildiği durumlarda hasta kendini güvende hisseder. Hastalığın alevlenme dönemi yatıştıktan sonra hastayla sakin ve yavaş sesle konuşmalı fazla kontrol etmemelisiniz.