Ömürlük lens var mı?

İçindekiler:

  1. Ömürlük lens var mı?
  2. Kalıcı Akıllı lens Nedir?
  3. Akıllı mercek kimlere uygulanmaz?
  4. Kalıcı lens kimlere uygulanır?
  5. Kalici lens var mi?

Ömürlük lens var mı?

Trifokal lensler yani akıllı lensler; üç odaklı olanlardır. Akıllı lenslerin göz merceğinin çıkarılarak yerleştirilmesi ile kalıcı olması ve ömürlük olması bu nedenledir. Genellikle 40 yaş sonrasında uyguladığımız akıllı lensler geçmişte katarakt ameliyatı olan kişilere de uygulanabilmektedir.

Kalıcı Akıllı lens Nedir?

Gözün içindeki lens 40 yaşından sonra deforme duruma geldikten sonra artık görevini yerine getiremez. Özellikle yakını gördürtemediğinden dolayı operasyonla alınır. Yerine özel geliştirilmiş her mesafeyi net gösteren bir mercek yerleştirilir, buna kalıcı akıllı lens denir.

Akıllı mercek kimlere uygulanmaz?

Fakat yalnızca yakın görme problemi olan hastalara tercih edilmesi uygun değildir. Bunun yanında sarı nokta, retina, şaşılık, kerotokonüs, ileri astigmat, diyabet (şeker), ileri miyop ve korneal problemleri olan hastalar için de akıllı mercek uygulamaları tercih edilmez.

Kalıcı lens kimlere uygulanır?

Göz içi Akıllı Lens Kimlere Uygulanır? Temelde kataraktı olup katarakt ameliyatı olacak bireylerden gözü uygun olanlara uygulanır. Hangi gözün uygun olduğuna doktorunuz muayene sırasında karar verir. Ayrıca 45 yaş üstü kataraktı olmayıp yakın ve uzakta kullandığı gözlükten kurtulmak isteyenlere de uygulanmaktadır.

Kalici lens var mi?

Akıllı Lens (göz içi kalıcı lens) göz içine yerleştirildikten sonra hasta uzak, yakın ve orta mesafe olarak adlandırılan mesafeleri net görme kapasitesine ulaşmaktadır. Operasyon sonrasında ömürlük göz içi akıllı mercekler ile hastanın göz numarası sabitlenir.